News

12 oktober 2017

Newsletter Sanitary Engineering

02 oktober 2017

Zacht water, harde feiten

Artikel Consumentengids

30 september 2017

Interview Kassa uitzending 30 september

26 juli 2017

Vacancies at the Watermanagement department

Discover the new vacancies at the Watermanagement department for Professor of Urban Water Infrastructure and Professor of Hydrology & Water Resources.

18 juli 2017

Nieuwe leerstoel Milieutechnologie voor Merle de Kreuk

Merle de Kreuk is benoemd tot hoogleraar op het gebied van Environmental Technology (milieutechnologie) bij de faculteit Civiele techniek en Geowetenschappen.

11 juli 2017

Luuk Rietveld bestowed honorary doctorate on Mozambican engineer Manuel Alvarinho

On Friday 13 January 2017 TU Delft celebrated its 175th anniversary. On this occasion an honorary doctorate was bestowed on Manuel Alvarinho by his honorary promotor Luuk Rietveld. Alvarinho is a Mozambican Civil Engineer, and president and founder of the Water Regulatory Council in Mozambique. He has been working in the water supply and sanitation sector for over 35 years.

28 juni 2017

Science Centre Delft en KWR zoeken jonge wateronderzoekers voor de zomervakantie

Het Science Centre Delft start een nieuw onderzoekslab: het WaterLab, waar kinderen zelf kunnen meewerken aan allerlei onderzoek naar water. Het eerste project gaat over hoe gezond en schoon het water in Nederland en Europa is. Samen met waterinstituut KWR gaat het Science Centre deze zomer onderzoeken hoe het daarmee is gesteld, door kinderen te vragen watermonsters te nemen op hun vakantieplek.

16 juni 2017

Professor Jan Peter van der Hoek in Waterspiegel: De wondere wereld van het Nederlandse drinkwater

In Nederland komt er altijd drinkwater uit de kraan; lekker, gezond én betaalbaar. Niet veel mensen staan er bij stil, maar eigenlijk is dat heel bijzonder. Nog maar 170 jaar geleden dronken we uit de gracht en stierven er jaarlijks vele Nederlanders aan cholera, buiktyfus en andere besmettelijke ziekten. Hoe hebbenwe die omslag voor elkaar gekregen?

27 maart 2017

Bruiswater uit een gascilinder: beter dan cola, slechter dan kraanwater

Als je het afzet tegen autorijden, valt de CO2-uitstoot van huisgemaakt bruiswater daarbij in het niet Luuk Rietveld

27 maart 2017

Wetenschappelijke interesse verbindt professionals en overstijgt stereotiepe beelden van armoede en oorlog.

Op de TU Delft komen alle Afrika initiatieven samen in Delft Global. Recentelijk is aan vier Afrikanen een beurs toegekend om een volledige masters studie aan de TU Delft te volgen – overigens is talent in Afrika dankzij sociale media beter te vinden dan ooit. De TU Delft legde met NWO de basis onder het nationale onderzoek Urbanising Deltas of the World, met een substantiële poot in Afrika. De Afrikaanse fysische en sociale systemen zijn wetenschappelijk razend interessant. We kunnen er onze modellen en concepten testen en verder ontwikkelen, en de potentiële impact ervan in de praktijk is nergens zo groot als in Afrika.