News

26 januari 2018

Crowdfunding voor gezuiverd water in India

Op het nieuwe crowdfundingplatform van de TU Delft zoekt Ralph Lindeboom naar donateurs voor een waterzuiveringsproject in India.

13 december 2017

International Award van AGU voor Huub Savenije

Hydroloog prof. Huub Savenije van de TU Delft krijgt op woensdag 13 december van de American Geophysical Union (AGU) de prestigieuze International Award. De International Award wordt jaarlijks toegekend voor het leveren van ‘een uitmuntende bijdrage aan de aard- en ruimtewetenschappen en het nuttig inzetten van wetenschap voor ontwikkelingslanden’.

30 november 2017

H2020 beurs voor TWIGA

Professor Nick van de Giesen is aangesteld als projectleider van het nieuwe Horizon 2020 project TWIGA; Transforming weather water data into value-added information services for sustainable Growth in Africa. Het project heeft een bedrag van 5 miljoen euro toegekend gekregen in het kader van het H2020 Onderzoek & Innovatie programma.

29 november 2017

‘Waterstress’ bij bomen goed te meten met radarsatellieten

Het is goed mogelijk om met radartechnologie vanuit de ruimte te meten hoe ‘dorstig’ bomen en gewassen zijn. Dat is belangrijk om de samenhang tussen ecosystemen, watercyclus en koolstofcyclus beter te begrijpen. In theorie kunnen we hiermee op globale schaal gewassen monitoren en in kaart brengen wanneer het nodig is om in te grijpen. Tim van Emmerik promoveert op vrijdag 1 december op dit onderwerp aan de TU Delft.

12 oktober 2017

Newsletter Sanitary Engineering

02 oktober 2017

Zacht water, harde feiten

Artikel Consumentengids

30 september 2017

Interview Kassa uitzending 30 september

26 juli 2017

Vacancies at the Watermanagement department

Discover the new vacancies at the Watermanagement department for Professor of Urban Water Infrastructure and Professor of Hydrology & Water Resources.

18 juli 2017

Nieuwe leerstoel Milieutechnologie voor Merle de Kreuk

Merle de Kreuk is benoemd tot hoogleraar op het gebied van Environmental Technology (milieutechnologie) bij de faculteit Civiele techniek en Geowetenschappen.

11 juli 2017

Luuk Rietveld bestowed honorary doctorate on Mozambican engineer Manuel Alvarinho

On Friday 13 January 2017 TU Delft celebrated its 175th anniversary. On this occasion an honorary doctorate was bestowed on Manuel Alvarinho by his honorary promotor Luuk Rietveld. Alvarinho is a Mozambican Civil Engineer, and president and founder of the Water Regulatory Council in Mozambique. He has been working in the water supply and sanitation sector for over 35 years.