News

24 mei 2019

Merle de Kreuk in SNB.circulair over rioolwaterzuiveringsslib

Nu de verwerkingscapaciteit van rioolslib in Nederland haar grenzen bereikt, steekt de discussie over toepassing van rioolwaterzuiveringsslib in de landbouw binnen Europa met enige regelmaat de kop op. De regelgeving in Nederland is duidelijk, rioolwaterzuiveringsslib mag niet in de landbouw gebruikt worden. Veel landen in Europa kijken hier anders tegenaan.

31 januari 2019

Nieuwe methoden en richtlijnen voor stedelijk grondwaterbeheer

Thom Bogaard (UHD afdeling watermanagement) heeft een beurs toegekend gekregen van 250.000 euro van NWO voor zijn voorstel op het gebied van verbetering van duurzaam management van watervoorraden.

24 oktober 2018

Hitte in de stad is tegen te gaan met natuurlijke oplossingen

‘Zonder open water en vegetatie kunnen steden niet zweten, en als je niet kunt zweten, raak je oververhit’. (Her)introduceren van planten en open water is dan ook de beste manier om extreme hitte in onze steden tegen te gaan. Dat stelt Anna Solcerova, die op vrijdag 26 oktober op dit onderwerp promoveert aan de TU Delft.

20 september 2018

Stem op UAF award genomineerde Sara Ghanbari

Sara Ghanbari, werkzaam als Procesengineer bij het team Watertechnologie van Evides Waterbedrijf, is genomineerd voor de UAF award ‘Uitblinker van het jaar’ 2018. Sara behoort daarmee tot de vijf genomineerden die werden geselecteerd uit een lijst van 20 kandidaten.

13 september 2018

Cees Boeter Award

The Department of Water Management is proud to announce the winner of the Cees Boeter Award for the best BSc thesis written in the 2017-2018 academic year.