201 resultaten

13 april 2021

TU Delft start grootschalig Climate Action Programma

De TU trekt de komende tien jaar in totaal 22 miljoen euro uit voor een uitgebreid Climate Action Programma, met extra investeringen in Climate Action onderzoek en onderwijs, en het duurzamer maken van de Delftse campus.

03 maart 2021

Onderzoekers geven alle Nederlanders de kans om mee te denken over klimaatbeleid

Wat denkt de Nederlandse samenleving over het Nederlandse klimaatbeleid? Onderzoekers van de TU Delft en de Universiteit Utrecht stellen duizenden Nederlanders in staat om hierover mee te denken.

02 maart 2021

TU Delft brengt eigen CO2-uitstoot gedetailleerd in kaart

De TU Delft heeft als ‘klimaatuniversiteit’ als doelstelling in 2030 CO2-neutraal en circulair te zijn. Om deze ambitie te realiseren is inzicht in de CO2-uitstoot op de campus noodzakelijk. Voor het jaar 2019 is dit nu inzichtelijk gemaakt volgens de methode van de CO2-prestatieladder.

22 februari 2021

Donderdag 4 maart Climate Action Verkiezingsdebat 2021

Klimaatdebat met studenten en vertegenwoordigers van de politieke jongerenpartijen. Op 4 maart organiseert Studium Generale TU Delft, in samenwerking met GreenTU en de Studentenraad, het Climate Action Verkiezingsdebat 2021, met vertegenwoordigers van de politieke jongerenpartijen. Tijdens deze bijeenkomst (16.00 – 18.00 uur, livestream via YouTube) geven we de generatie die de nabije toekomst moet gaan vormgeven een podium om te debatteren over hún oplossing voor de klimaatproblematiek.

03 februari 2021

CO₂ uit de atmosfeer opvangen met duurzame energie

Er wordt hard gewerkt aan methodes om CO₂ af te vangen uit de atmosfeer, om op die manier klimaatverandering tegen te gaan. Naast bestaande methodes met giftige oplosmiddelen, zijn er nu elektrochemische technieken in opkomst die kunnen werken met duurzame elektriciteit. De Delftse onderzoeksgroep van David Vermaas analyseerde samen met Wetsus en Caltech deze verschillende duurzame methodes om CO₂ af te vangen en vergeleek ze voor het eerst met elkaar. Daarnaast beschreven de onderzoekers ook welke methodes de meeste potentie hebben om grootschalige CO₂-afvang mogelijk te maken. Hun paper verscheen onlangs in het wetenschappelijke tijdschrift Energy & Environmental Science.