Nieuws

140 resultaten

16 mei 2022

Onderzoek naar klimaatverandering in de Spaanse hitte

Onderzoek naar klimaatverandering in de Spaanse hitte

Extreme hitte in Canada en overstromingen in Nederland en meer en meer bosbranden. Het klimaat verandert en het gevaar van meer overstromingen en droogtes ligt op de loer. MSc student Gijs Vis twijfelde geen moment toen hij de kans kreeg om mee te werken aan een uniek internationaal klimaatonderzoek, waarbij wetenschappers uit de hele wereld hun krachten bundelen tijdens een intensieve veldwerkcampagne in Spanje.

21 april 2022

Kornelis Blok bij Nu.nl over wat er moet gebeuren om klimaatverandering te beheersen

Kornelis Blok bij Nu.nl over wat er moet gebeuren om klimaatverandering te beheersen

Als we de gevolgen van klimaatverandering beheersbaar willen houden, moet in een mensenleven veel anders. Professor Kornelis Blok zet een aantal belangrijke punten op een rijtje.

14 april 2022

Daar aan de Amsterdamse Grachten

Daar aan de Amsterdamse Grachten

Het is een mooi gezicht, de grachten en kades in historische steden zoals Amsterdam, Utrecht en Delft. De constructies van die kades zijn soms al 300 jaar geleden gebouwd, vaak op houten palen.

07 april 2022

Sharlene en Lieke droegen bij aan het IPCC rapport: ‘een onvergetelijke ervaring’

En dan ben je ineens een van de schrijvers van het indrukwekkende IPCC rapport deel II over impact, adaptatie en kwetsbaarheid dat afgelopen februari werd gelanceerd. Het overkwam TBM onderzoekers Sharlene Gomes en Lieke Brackel. Beiden hadden de ervaring niet willen missen.

11 januari 2022

The Earthshot Prize

The Earthshot Prize

The search for the winners of The Earthshot Prize 2022 has begun and TU Delft is proud to be an official Nominator. Launched in 2020 and with the first incredible winners announced in October 2021, The Earthshot Prize is one of the most prestigious global environment prize in history, aiming to find new solutions to the world’s biggest environmental problems.

/* */