140 resultaten

09 september 2021

Hoogwater Limburg zomer 2021 ingrijpender dan rivieroverstromingen in 1993 en 1995

Na een paar dagen regen schoot het waterpeil in Limburg plotseling omhoog. Wat was er aan de hand? Waren we goed voorbereid? En kwam het door klimaatverandering? Emma, student bij TU Delft Industrieel Ontwerp vertelt haar verhaal. Twee hoogleraren van CiTG, Bas Jonkman en Pier Siebesma, geven een toelichting op de overstromingen in Limburg.

18 augustus 2021

Emma zat in Delft terwijl haar ouderlijk huis overstroomde

27 juli 2021

Groot internationaal veldonderzoek naar klimaatverandering

Door klimaatverandering is de verwachting dat overstromingen en droogtes vaker voorkomen. Daarom werkt een groep onderzoekers van de TU Delft (CiTG) in juli mee aan een groot internationaal veldonderzoek in Spanje.

13 juli 2021

10 jaar Zandmotor een succes!

Vrijdag 1 juli bestond de Zandmotor 10 jaar. Die dag presenteerden Rijkswaterstaat en de Provincie Zuid-Holland de resultaten tijdens het congres Coastal Dynamics (28 juni – 1 juli). De zandmotor blijkt na 10 jaar een succes, zowel voor ecologen, recreanten als voor onderzoekers. Hoogleraar Stefan Aarninkhof: “Ook de komende jaren is de Zandmotor het ‘living lab’ van Coastal Engineering in onze achtertuin.”

17 juni 2021

Brede steun voor ambitieus klimaatbeleid als aan vier voorwaarden is voldaan

Onderzoekers stelden ruim 10.000 Nederlanders in staat de overheid te adviseren over klimaatbeleid. Het eindrapport is nu online.

/* */