COVID-19 Digital Campus

Over ons

Over ons

COVID-19 zal ons dagelijks leven nog lang beĆÆnvloeden. De beslissingen die aan de basis liggen van onze pogingen om de verspreiding van het virus in te dammen worden genomen onder grote onzekerheid, op basis van beperkt bewijsmateriaal, en terwijl er voortdurend nieuwe inzichten beschikbaar komen. Maar die beslissingen hebben wel een langdurige of zelfs blijvende impact op onze samenleving.

Digitale technologieƫn zullen de komende jaren een belangrijke rol spelen in de bestrijding van de pandemie en de sociale en economische crises die er het gevolg van zijn. Ze kunnen besluitvorming ondersteunen, bijvoorbeeld door inzicht te geven in de verspreiding en indamming van het virus, de consequenties van de 1,5 meter samenleving voor onze mobiliteit, de gewenste en daadwerkelijke effecten van verschillende overheidsmaatregelen, onze houding en gedrag ten opzichte van die maatregelen, en de rol die onze waarden spelen in de transitie naar ons nieuwe normaal.

In april 2020 kwam een groep Delftse wetenschappers bijeen om te verkennen op welke manier zij een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren in tijden van corona. Al snel werd duidelijk dat we in Delft een bijzondere combinatie hebben van denkers en doeners. We zijn onderzoekers Ć©n ingenieurs. Dit leidde tot het initiatief om de TU Delft campus te gebruiken als een ā€˜living labā€™: een omgeving waar we digitale technologieĆ«n toepassen ter ondersteuning van de 1.5m campus en studentenwelzijn. Op deze website delen we de nieuwe inzichten die daaruit voortkomen.

Contact

I. (Ilona) van den Brink

Onderzoekers

Op iedere projectpagina staat het volledige team dat aan de betreffende projecten werken. Wetenschappers met een sturende rol binnen dit initiatief zijn:

 

In een eerdere fase van het initiatief waren bovendien betrokken: