News Archive

22 maart 2021

Supercomputer on TU Delft campus

The contract with supplier Fujitsu for the Delft High Performance Computing Centre was signed on 22 March 2021. The facility is expected to be operational in autumn 2021. The supercomputer complements existing national and cloud-based facilities, and offers academics and students greater flexibility when conducting their research. The arrival of the supercomputer is accompanied by a comprehensive training programme addressing the effective use of computing facilities.

14 november 2019

November 4-8, 2019 we had a very successful and inspiring Fall School on Reduced-Order Modeling and Uncertainty Quantification.

14 maart 2019

Elmar Eisemann awarded the 2019 Netherlands Prize for ICT Research

Hij ontvangt de prijs voor zijn onderzoek naar een correcte en scherpe weergave van visualisaties door gebruik te maken van moderne grafische hardware.

30 mei 2017

On the 23rd of May 2017 we had a very successful and inspiring Kick-off Event. Here you can look back at the presentation videos and the photos.

17 mei 2017

Demo Nederlands kleinste supercomputer bij kick-off TU Delft Institute for Computational Science and Engineering

De Little Green Machine II is een supercomputer met het rekenvermogen van 10.000 pc's, het formaat van vier pizzadozen en het elektriciteitsverbruik van slechts ongeveer 1% van dat van een vergelijkbare grote supercomputer. Tijdens de kick-off van het TU Delft Institute for Computational Science and Engineering (DCSE) op dinsdag 23 mei, geeft projectleider Simon Portegies Zwart (Universiteit Leiden) een demo van dit kleine rekenwonder.

09 februari 2017

A Memorandum of Understanding between DCSE and The United Institute of Informatics Problems of the National Academy of Sciences of Belarus

08 februari 2017

Overeenkomst TU Delft en Belarusian State University

Op 8 februari jl. is er een samenwerkingsovereenkomst tot stand gekomen tussen TU Delft Institute for Computational Science and Engineering (DCSE) en Belarusian State University (BSU).