20 augustus 2018

Simple human errors often cause cyber security breaches

A company leaking private data of millions of customers, or becoming a victim of cyber-attacks costing hundreds of thousands to millions of Euros has become an almost daily occurrence, in what seems to be highly sophisticated attacks. “When investigating these attacks more closely however, they are actually often not sophisticated, and neither are the vulnerabilities that lead to them,” says Tobias Fiebig, assistant professor at TPM and leading researcher.

17 augustus 2018

Eerste grootschalige marktanalyse ondergrondse cybercrime economie

Cybercriminaliteit wordt makkelijker naarmate meer producten (‘commodities’) als kwaadaardige software via het dark web verkrijgbaar zijn. Rolf van Wegberg van de TU Delft onderzocht de omzet en groei van deze ondergrondse online economie.

18 juni 2018

35th Annual Assembly of the Croatian Academy of Engineering in Zagreb

On May 21 in Zagreb, the 35th Annual General Assembly of the Croatian Academy of Engineering (HATZ) was held.

13 juni 2018

Paper presentation at ASIACCS 2018 marks the first success of TU Delft and SUTD collaboration on Cyber Security

Qin Lin had the honour to present ), in presence of SUTD professor Aditya Mathur, the paper “TABOR: A Graphical Model Based Approach for Anomaly Detection in Industrial Control Systems” at the ACM Asia Conference on Computer and Communications Security (ASIACCS) 2018.

07 juni 2018

TU Delft bouwt mee aan een digitale identiteit voor op de telefoon

Naast je paspoort en rijbewijs, ook een toepassing op je telefoon, waarmee je snel en veilig je identiteit kunt aantonen met nog meer privacy-mogelijkheden. TU Delft heeft - samen met de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), IDEMIA (de huidige producent van Nederlandse paspoorten) en advocatenkantoor CMS, en binnen het verband van de Dutch Blockchain Coalition - een eerste prototype ontwikkeld voor een digitaal stempel dat deze functie op termijn mogelijk kan vervullen. Deze digitale identiteit is gebaseerd op Delftse innovatieve blockchain-technologie, de zogenaamde Trustchain. Het prototype is gedemonstreerd tijdens een BZK-bijeenkomst op 7 juni. Na de zomer gaat in twee gemeenten een gebruikersproef met deze techniek van start.

15 mei 2018

Lecture on the basics of Machine Learning for the School of Architecture of NXP’s Business Unit Security & Connectivity

On April 10, Stjepan Picek gave a lecture on the basics of Machine Learning for the School of Architecture of NXP’s Business Unit Security & Connectivity. In his lecture he discussed artificial intelligence and machine learning and more in-depth about applications to security domain. The audience were senior technical engineers from almost all parts of the world with in total 27 participants from US, India, China, Brazil, Austria, Romania, France, The Netherlands and Germany.

11 april 2018

Samaneh Tajalizadehkhoob shortlisted for Dutch Cyber Security Research best Paper Award competition 2018

The paper of Samaneh Tajalizadehkhoob et al. titled ‘Herding Vulnerable Cats: A Statistical Approach to Disentangle Joint Responsibility for Web Security in Shared Hosting’ was shortlisted for Dutch Cyber Security Research best Paper Award competition 2018.

04 april 2018

CyberSecurity@TUDelft special event on H2020/European Funding

14 februari 2018

Mobiel bankieren bij ING kwetsbaar voor fraude

Mobiel bankieren bij de ING bank is kwetsbaar voor fraude. Een extra optie met een bevestigingscode maakt dat ING-klanten makkelijker kunnen worden misleid door oplichters. Dat constateert Michel van Eeten, hoogleraar Internetveiligheid aan de TU Delft in de uitzending van Kassa van 10 februari.

08 februari 2018

How internet providers can reduce cyber crime

Internet providers can function as control points for cyber security, says Dr Samaneh Tajalizadehkhoob. She discovered that most of the cyber crime originates from large and cheap providers offering shared hosting.

/* */