14 februari 2018

Mobiel bankieren bij ING kwetsbaar voor fraude

Mobiel bankieren bij de ING bank is kwetsbaar voor fraude. Een extra optie met een bevestigingscode maakt dat ING-klanten makkelijker kunnen worden misleid door oplichters. Dat constateert Michel van Eeten, hoogleraar Internetveiligheid aan de TU Delft in de uitzending van Kassa van 10 februari.

08 februari 2018

How internet providers can reduce cyber crime

Internet providers can function as control points for cyber security, says Dr Samaneh Tajalizadehkhoob. She discovered that most of the cyber crime originates from large and cheap providers offering shared hosting.

29 januari 2018

TU versterkt banden met cyber security-wereld

Twee Delftse cyber security-onderzoekers werken sinds kort intern bij het Delftse Fox-IT. Zo hebben ze structureler toegang tot data van het beveiligingsbedrijf en kan de toenemende stroom studenten er gemakkelijker binnenkomen voor afstudeeronderzoek. Hun eerste drie studenten gaan nu beginnen.

15 januari 2018

Afstudeeronderzoekers TU Delft vinden vaste thuisbasis bij Fox-IT

Afstudeeronderzoekers van de TU Delft wisten altijd al hun weg te vinden naar beveiligingsbedrijf Fox-IT maar sinds kort hebben de Delftse ‘buren’ de intentie uitgesproken hun samenwerking verder te intensiveren. Vanuit een gezamenlijk perspectief; ‘samenwerken aan een veiligere digitale samenleving, en het bedenken van innovatieve oplossingen in cyber security’ hebben de TU Delft en Fox een gezamelijke onderzoeksagenda opgesteld. Door onderzoekers van de TU Delft een vaste plek in het bedrijf te geven kan er gedegen maar vlot en zonder (veiligheids)belemmeringen gewerkt worden aan gezamenlijke onderzoeksprojecten.

11 januari 2018

Research Paper Tobias Fiebig about security risks of Domain-Validated Certificates

Assistant professor Tobias Fiebig from the ESS department recently published a research paper in which a new procedural way to reduce the risks of Domain-Validated Certificates is presented. The paper called ‘Cloud Strife: Mitigating the Security Risks of Domain-Validated Certificates’ was co-written with scientists from amongst others University of California.

15 december 2017

Lustrumlezing: Cyberwar

20 november 2017

DSyS open call for joint research proposals on cyber security won by the 3ME/EWI team

The DSyS open call for joint research proposals on cyber security has been won by the 3ME/EWI team members Dr. Tamas Keviczky, Dr. Zekeriya Erkin and Mr. Lakshminarayanan Nandakumar.

30 oktober 2017

Keynote "Blockchain: A Disruptive Technology with its Limitations”

Dr. Zeki Erkin was invited to give a keynote in the 51st International Carnahan Conference on Security Technology in Madrid Spain on “Blockchain: A Disruptive Technology with its Limitations.”

27 oktober 2017

Leon Helsloot is selected and has the best master thesis of EEMCS

We are very happy to inform you that the MSc thesis of Leon Helsloot, who received his MSc degree in August 2017 with a final grade of 9.5

26 oktober 2017