Nieuws en Agenda

10 september 2019

Studenten TU Delft en VU Amsterdam verbreken wereldsnelheidsrecord fietsen met 122,12 km/uur.

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en VU Amsterdam, heeft vanochtend 10 september (CEST) het vrouwelijke wereldsnelheidsrecord fietsen verbroken. Door met een snelheid van 122,12 km/uur te fietsen, heeft atlete Rosa Bas uit Utrecht het oude record van 121,8 km/uur verbroken. Met de zelfgemaakte aerodynamische ligfiets doen de studenten tot en met 14 september mee aan de World Human Powered Speed Challenge in de Nevadawoestijn in Amerika.

26 augustus 2019

Zonneauto TU Delft onderweg naar Australië

Nuna X, de zonneauto van het Vattenfall Solar Team is vandaag ingepakt in de transportkist en gaat op weg naar Australië. Hier zal het Delftse zonneraceteam de wereldtitel zonneracen proberen te verdedigen. De 16 leden van het team, gaan dan twee dagen later ook richting Australië.

19 augustus 2019

Podium primeur voor waterstof racewagen Forze

De door Delftse studenten ontwikkelde Forze VIII heeft dit weekend als eerste waterstof racewagen ooit een officiële race met een podiumplaats bekroond. Op zaterdag 17 augustus kwam team Forze als tweede over de finish tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen. In deze wedstrijd versloeg het team met hun waterstof raceauto conventionele benzine racewagens.

13 augustus 2019

Studententeam TU Delft laat dwarslaesiepatiënten nu ook opzij stappen

Op 13 augustus presenteerde Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, het vierde prototype van een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie in hun werkplaats in Delft. Exoskeletten zijn robotische harnassen waardoor mensen met een dwarslaesie weer uit hun rolstoel kunnen opstaan en lopen. Nieuw in deze versie van het exoskelet is de zijwaartse beweging van de heup, waardoor zijstappen mogelijk zijn. Ook is het bij dit vierde prototype makkelijker om aanpassingen te doen aan het exoskelet om nog meer rekening te kunnen houden met de wensen van gebruikers.

29 juli 2019

TU Delft studenten grijpen net naast de titel wereldkampioenschap energiezuinig bouwen

Het MOR (Modular Office Renovation) – team van de TU Delft is zondag 28 juli tweede geworden tijdens de Solar Decathlon Europe 2019. Het MOR team was het enige Nederlandse team tijdens het wereldkampioenschap bouwen van energiezuinige huizen wat plaats vond in Szentendre, Hongarije. Het MOR team heeft voor het eerst in de geschiedenis van het wereldkampioenschap acht podium plaatsen weten te halen en een negende beker voor het algemeen klassement.

125 resultaten