Nieuws en Agenda

07 juni 2020

Eco-Runner Team Delft onthult zijn nieuwe efficiënte waterstof aangedreven stadsauto

In augustus 2019 is het nieuwe Eco-Runner Team Delft, bestaande uit 27 studenten van de Technische Universiteit Delft, begonnen met de ontwikkeling van de Eco-Runner X. Met de bouw van een waterstofauto willen zij een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Inmiddels is dit nieuwe voertuig onthuld, en in dit artikel vindt u meer informatie over deze bijzondere machine.

10 september 2019

Studenten TU Delft en VU Amsterdam verbreken wereldsnelheidsrecord fietsen met 122,12 km/uur.

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en VU Amsterdam, heeft vanochtend 10 september (CEST) het vrouwelijke wereldsnelheidsrecord fietsen verbroken. Door met een snelheid van 122,12 km/uur te fietsen, heeft atlete Rosa Bas uit Utrecht het oude record van 121,8 km/uur verbroken. Met de zelfgemaakte aerodynamische ligfiets doen de studenten tot en met 14 september mee aan de World Human Powered Speed Challenge in de Nevadawoestijn in Amerika.

26 augustus 2019

Zonneauto TU Delft onderweg naar Australië

Nuna X, de zonneauto van het Vattenfall Solar Team is vandaag ingepakt in de transportkist en gaat op weg naar Australië. Hier zal het Delftse zonneraceteam de wereldtitel zonneracen proberen te verdedigen. De 16 leden van het team, gaan dan twee dagen later ook richting Australië.

19 augustus 2019

Podium primeur voor waterstof racewagen Forze

De door Delftse studenten ontwikkelde Forze VIII heeft dit weekend als eerste waterstof racewagen ooit een officiële race met een podiumplaats bekroond. Op zaterdag 17 augustus kwam team Forze als tweede over de finish tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen. In deze wedstrijd versloeg het team met hun waterstof raceauto conventionele benzine racewagens.

13 augustus 2019

Studententeam TU Delft laat dwarslaesiepatiënten nu ook opzij stappen

Op 13 augustus presenteerde Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, het vierde prototype van een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie in hun werkplaats in Delft. Exoskeletten zijn robotische harnassen waardoor mensen met een dwarslaesie weer uit hun rolstoel kunnen opstaan en lopen. Nieuw in deze versie van het exoskelet is de zijwaartse beweging van de heup, waardoor zijstappen mogelijk zijn. Ook is het bij dit vierde prototype makkelijker om aanpassingen te doen aan het exoskelet om nog meer rekening te kunnen houden met de wensen van gebruikers.

126 resultaten