Nieuws en Agenda

19 augustus 2019

Podium primeur voor waterstof racewagen Forze

29 juli 2019

TU Delft studenten grijpen net naast de titel wereldkampioenschap energiezuinig bouwen

27 juli 2019

Studenten TU Delft en VU Amsterdam onthullen aerodynamische ligfiets die sneller moet gaan dan 121,8 km/uur.

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en de VU Amsterdam, heeft op zaterdag 27 juli hun nieuwste aerodynamische ligfiets onthuld bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Met deze ligfiets, genaamd de VeloX 9, wilt het team in september het wereldrecord snelfietsen van 121,8 km/uur verbreken in de Nevada woestijn in Amerika.

27 juli 2019

TU Delft studenten in finale WK zelfgebouwde energiezuinige huizen

Het MOR (Modular Office Renovation) -team van de TU Delft, bestaande uit 46 studenten, staat op dit moment bovenaan het klassement van het wereldkampioenschap bouwen van energiezuinige huizen. Aanstaande zondag 28 juli 2019 tussen 10:00-12:00 zal de alles beslissende finale plaatsvinden en duidelijk worden of het enige Nederlandse team in de competitie ook wereldkampioen wordt. Het team heeft in Szentendre (Hongarije), in vijftien dagen een prototype gebouwd dat een inefficiƫnt kantoor renoveert in een appartement dat meer energie produceert dan dat het zelf gebruikt.

22 juli 2019

Studenten TU Delft beginnen met energie producerend appartement aan Solar Decathlon competitie

Het MOR (Modular Office Renovation) -team van de TU Delft, dat bestaat uit 46 studenten, staat aan de start van het wereldkampioenschap voor energiezuinige huizen. De afgelopen 15 dagen heeft het team een prototype gebouwd dat een inefficiƫnt kantoor renoveert in een appartement dat meer energie produceert dan dat het zelf gebruikt. Van 12 juli tot en met 28 juli zal het prototype strijden tijdens de Solar Decathlon Europe 2019 in Szentendre, Hongarije.

122 resultaten