Nieuws en Agenda

66 resultaten
12 oktober 2017

Nuon Solar Team opnieuw wereldkampioen zonneracen

Het Nuon Solar Team heeft met overmacht de 14e Bridgestone World Solar Challenge gewonnen, het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië. Na vijf dagen racen kwam zonneauto Nuna9 vanmorgen om circa kwart voor zeven Nederlandse tijd over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Het is alweer de zevende keer dat het Nuon Solar Team wereldkampioen zonneracen is geworden.

09 oktober 2017

Nova Electric Racing: Europees kampioen 2017 in MotoE competitie

Het studententeam van de TU Delft heeft in het weekend van 7-8 oktober de eerste plek van het Europese elektrische kampioenschap van de MotoE behaald. De zelf ontworpen en gebouwde elektrische race motorfiets is speciaal ontwikkeld voor de races van deze unieke competitie. Na de drie race weekenden kan de eerste plek gevierd worden!

07 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

17 september 2017

Studenten uit Delft en Amsterdam winnen fietswedstrijd in Amerika met nieuw Nederlands snelheidsrecord

Wielrenster Aniek Rooderkerken heeft zaterdag in de Nevadawoestijn met 121,5 km/u het Nederlands snelheidsrecord fietsen voor vrouwen verbroken en wint hiermee de World Human Powered Speed Challenge, een competitie met innovatieve fietsen en topsporters uit de hele wereld. Dit deed ze in de VeloX 7 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en VU Amsterdam.

07 september 2017

DEELNAME WERELDKAMPIOENEN AAN WORLD SOLAR CHALLENGE ONZEKER

Het Nuon Solar Team heeft te maken met zware tegenslag: de voor de zonnewagen cruciale handgemaakte accu staat vast in Singapore. Pogingen de accu naar Australië te krijgen verlopen uiterst moeizaam omdat vliegtuigmaatschappijen door recente ongelukken met batterijen van telefoons huiverig zijn om niet-standaard batterijen in vliegtuigen mee te nemen. Zelfs wanneer deze – zoals in dit geval – niet geladen zijn. De teamleden uit Delft zijn daarom alvast begonnen met het uitrollen van plan B: het ter plekke bouwen van een nieuwe accu.

Geen resultaten gevonden.