Nieuws en Agenda

105 resultaten

27 maart 2019

Studenten TU Delft winnaar in tweede ronde van de GoFly competitie

Silverwing, een studententeam van de TU Delft, is een van de vijf winnaars van de tweede ronde van de GoFly competitie, gesponsord door Boeing.

24 maart 2019

Design Presentatie NovaBike 10

Het 10e team van Nova Electric Racing presenteerde donderdag 21 maart het nieuwe ontwerp van de NovaBike 10. Er was een goede opkomst en mensen van binnen en buiten Delft kwamen naar de faculteit Industrieel Ontwerpen om meer te leren over de nieuwe motorfiets. De veranderingen aan het ontwerp zullen er voor moeten zorgen dat de motor sneller, krachtiger en betrouwbaarder wordt dan zijn voorgangers. Dit jaar neemt het team deel aan de Open Electric Superbike Competition, dat zal worden verreden tijdens de Gamma Racing Day 2019 op het TT Circuit Assen.

02 maart 2019

Studenten TU Delft en VU Amsterdam presenteren ontwerp van aerodynamische ligfiets die het wereldrecord snelfietsen moet verbreken

Het Human Power Team, een studentenproject van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft vandaag het ontwerp van hun nieuwste super aerodynamische fiets gepresenteerd: de VeloX 9. Met deze fiets zullen zij in september het wereldrecord van 121,8 km/uur aanvallen in Nevada.

18 januari 2019

Het TU Delft Solar Boat Team presenteert ontwerp van de eerste Nederlandse zonneboot voor op open zee

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis neemt het TU Delft Solar Boat Team de stap om een zonneboot te ontwikkelen voor op zee. Het wordt een trimaran, een boot met drie rompen, die de oceaan volledig op zonne-energie gaat bedwingen. Dinsdagavond 15 januari presenteerde het team het nieuwe ontwerp van de boot. Met deze boot zijn ze van plan komende zomer het wereldkampioenschap voor zonneboten in Monaco te winnen én een wereldrecord te verbreken door als snelste zonneboot ter wereld Het Kanaal over te steken.

15 januari 2019

Studenten TU Delft presenteren ontwerp om inefficiënte kantoren te transformeren in appartementen die meer energie produceren dan gebruiken

Het MOR (Modular Office Renovation) -team van de TU Delft, dat bestaat uit 54 studenten, is bezig met een ontwerp om (een deel van) een inefficiënt kantoor te renoveren in een appartement dat meer energie produceert dan dat het zelf gebruikt. Op 15 januari 2019 heeft het team het definitieve ontwerp van dit prototype onthult. Met het uiteindelijke prototype gaat het team in juli 2019 naar Hongerije om mee te doen aan een internationale studenten-competite voor energiezuinige huizen.

Geen resultaten gevonden.