Nieuws en Agenda

102 resultaten
20 september 2018

Nuon Solar Team behaalt 2e startpositie

Afgelopen woensdag, bij de kwalificatie voor de startpositie bij de Sasol Solar Challenge 2018 in Zuid-Afrika, waren de Japanners het Nuon Solar Team net één seconde te snel af. Daardoor starten de Nederlanders met hun zonnewagen Nuna9S op zaterdag 22 september vanaf de tweede plek.

16 september 2018

Studenten winnen wereldkampioenschap met hightech ligfiets

Wielrenster Lieke de Cock heeft afgelopen zondag het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door eerder in de week met 120 km/u door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.

20 augustus 2018

Delfts studententeam bewijst: waterstof is er klaar voor

06 augustus 2018

Studenten uit Delft en Amsterdam testen hightech ligfiets op F-16 landingsbaan

Het Human Power Team, een studentenproject van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam, heeft op zondag 5 augustus hun nieuwe aerodynamische ligfiets getest: de VeloX 8.

26 juli 2018

Lancering studenten Raket TU Delft mislukt

Op donderdag 26 juli om 03:30 uur hebben studenten van de TU Delft met een zelfgebouwde raket (Stratos III) een poging gedaan om het Europese studenten hoogterecord te verbreken en de grens van de ruimte te bereiken. Na 20 seconden kwam er echter een abrupt einde aan de vlucht toen de raket in meerdere delen brak.

Geen resultaten gevonden.