Nieuws en Agenda

14 juli 2019

Waterstofwagen TU Delft is op dreef

De door Delftse studenten ontwikkelde waterstof racewagen Forze VIII heeft dit weekend twee veelbelovende races gereden waarin coureur Jan Bot in beide races de snelste rondetijd neerzette. In deze wedstrijden nam het Forze team met hun waterstof raceauto op tegen conventione racewagens.

09 juli 2019

Defensie helpt studenten uit de brand

Een raceauto op waterstof die met 200 km/h over een asfaltbaan op een hermetisch afgesloten legerplaats zoeft, omgeven met luchtverdedigingssystemen van Defensie. Het klinkt als een scene uit een actiefilm, maar vond vanmiddag daadwerkelijk plaats op Luitenant-generaal Bestkazerne te Vredepeel. “Een gekke vraag, hebben jullie misschien ergens een afgesloten asfaltbaan van 700 meter die we in de komende week een paar uur kunnen gebruiken?” Met die zin begon het contact tussen Defensie en het studententeam Forze van de TU Delft.

08 juli 2019

Studententeam Delft Hyperloop in 2019 SpaceX Hyperloop Pod Competitie

Van 15 tot en met 21 juli neemt studententeam Delft Hyperloop deel aan de SpaceX Hyperloop Pod Competitie in Los Angeles. Het team heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan het ontwerp en de bouw van hun hyperloop pod, een soort capsule die in een vacuümbuis geen luchtweerstand ondervindt en hierdoor extreem hoge snelheden kan behalen. Hun doel is, naast de wedstrijd winnen, het verbreken van het wereldrecord van 467 km/u.

06 juli 2019

TU Delft Solar Boat Team wereldkampioen zonneboot racen op open zee

Het TU Delft Solar Boat Team is tijdens de Solar & Energy Boat Challenge 2019 wereldkampioen zonneboot racen op open zee geworden. Vier teams streden in Monaco om de wereldtitel tijdens de Monaco Offshore Challenge. De Delftse studenten hebben voor het eerst in de geschiedenis van het team meegedaan aan de offshore class en zijn daarmee het eerste Nederlandse team dat met een zonneboot op open zee heeft geracet.

28 juni 2019

Tweede plek voor studenten TUDelft tijdens International Submarine Race

Met een topsnelheid van 12,2 km/uur heeft het WASUB team een tweede plek weten te behalen tijdens het WK voor mens aangedreven onderzeeërs in Washington. Na een dagenlange nek aan nek strijd met het Canadese team kwamen zij slechts 0,3 km/uur te kort voor de eerste plek.

124 resultaten
Geen resultaten gevonden.