Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) is een van de meest geavanceerde studenten raketbouw verenigingen in de wereld. Met meer dan 150 actieve leden met een passie voor techniek, ontwerpen, bouwen en lanceren wij raketten voor wetenschappelijke en educatieve doeleinden.

Het grootste project binnen de vereniging is Project Stratos, met als doel om het eerste studententeam ter wereld te zijn wat de ruimte bereikt, gelegen op een hoogte van 100 km! In het verleden zijn wij al erg dicht bij deze iconische grens gekomen, met revolutionaire voertuigen als Stratos I en Stratos II+, welke respectievelijk een hoogte van 12.5 km en 21.5 km bereikten. In de zomer van 2018 heeft DARE vanuit Zuid-Spanje de raket Stratos III gelanceerd, met als doel het Europese hoogterecord terug naar Nederland te brengen. Helaas is dit voertuig vroegtijdig in de vlucht, op een hoogte van ca. 10 km, uit elkaar gevallen, waardoor het record niet verbroken is. Desalniettemin is het team erin geslaagd de krachtigste door studenten gebouwde hybride raketmotor op aarde te lanceren!

Naast Project Stratos wordt er binnen DARE ook veelvuldig aan onderzoek op het gebied van rakettechniek gewerkt. Voorbeelden hiervan zijn Aether, een supersonisch testbed voortgestuwd door de krachtigste solide motor gebouwd binnen de vereniging, en het Cryogenic Propulsion Team, wat op dit moment bezig is met de ontwikkeling van een vloeibare zuurstof – bio ethanol motor. Hiernaast werkt DARE ook nauw samen met middelbare scholen in Nederland tijdens de CanSat competitie. Hierin krijgen leerlingen van het voortgezet onderwijs de kans om zelf een satelliet in het formaat van een blikje te ontwikkelen, welke vervolgens met een lanceervoertuig van DARE naar een hoogte van circa een kilometer wordt gebracht. Op deze manier proberen wij onze passie voor wetenschap en techniek over te dragen op een nieuwe generatie van ingenieurs.

Geen resultaten gevonden.
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.