Sinds de publicatie van de white paper van Elon Musk over het Hyperloop concept is de belangstelling voor dit concept enorm toegenomen. De Hyperloop is een conceptueel high-speed transportsysteem met buizen die onder lage druk staan waarin capsules met passagiers of vracht reizen. Hierdoor is de luchtweerstand zo laag dat men kan reizen met bijna de snelheid van het geluid, terwijl het veel goedkoper, efficiënter en gemakkelijker dan vliegtuigen is. Om de ontwikkeling van een werkend prototype te stimuleren, organiseert Elon Musk's bedrijf SpaceX de Hyperloop Pod Competition. Deze wedstrijd houdt het ontwerpen, bouwen en testen van een half-size capsule in een lage druk buis in. De testbuis van 1,6 kilometer staat naast het hoofdkantoor van SpaceX in Hawthorne, Californië.

De Hyperloop competitie is een internationale engineering en design wedstrijd met deelnemers uit de hele wereld. Naast het stimuleren van de ontwikkeling van een werkend prototype, is het doel van de wedstrijd om de technische vaardigheden van de studenten te verbeteren. Denk aan systems engineering, werken in teams, tijd- en projectmanagement, productie en zakelijke aspecten. De wedstrijd, die in Hawthorne, Californië plaatsvindt, weerspiegelt dit door de aanwezigheid van deskundigen van Tesla Motors, SpaceX en geassocieerde hoogleraren die het ontwerp en de prestaties van de capsules beoordelen.

Ons team bestaat uit 35 studenten van alle faculteiten van de TU Delft. Met dit team en de ervaring die we al hebben geloven we dat we verder kunnen kijken, verder kunnen reiken, harder kunnen werken en beter kunnen presteren dan de andere teams die concurreren in de Hyperloop competitie. Iedereen in dit team is zeer gemotiveerd om de wereld schoner, sneller en efficiënter te maken. Ons doel is vastgesteld: het winnen van deze wedstrijd en een bijdrage leveren aan de toekomst van het transport!

Geen resultaten gevonden.
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.