Het Eco-Runner Team Delft is een studententeam van de Technische Universiteit Delft. We bestaan al sinds 2005en streven er elk jaar weer naar om het meest brandstofzuinige voertuig ter wereld te ontwerpen en te bouwen. Met onze auto doen we elk jaar mee aan de Shell Eco-marathon, die we vorig jaar hebben gewonnen. Met een verbruik van 3650 km/l benzine equivalent (dat is van Barcelona naar Moskou op 1 liter brandstof!). 

De Shell Eco-marathon is een jaarlijkse race waaraan teams uit heel Europa meedoen, en waarbij zuinigheid centraal staat. De voertuigen die meedoen mogen op verschillende soorten brandstoffen rijden. Onze auto rijdt op waterstof. We hebben hiervoor gekozen omdat het rijden op waterstof een relatief nieuwe techniek is waarbij nog heel veel ruimte is voor verbetering. Ook in het bedrijfsleven vinden op het moment veel nieuwe ontwikkelingen plaats op dit gebied, wat voor ons een interessante uitdaging oplevert!

Ons team bestaat gemiddeld uit 20 studenten, waarvan er 5 full time werken en de rest part time. Onze teamleden zijn van veel verschillende faculteiten afkomstig, en dragen daardoor allemaal op een andere wijze bij aan de Ecorunner. De meeste teamleden blijven een jaar bij het team, maar het komt ook regelmatig voor dat teamleden meerdere jaren blijven. 

Als je interesse hebt in ons project, neem dan vooral contact op! Of je nou graag ons team zou willen versterken, wat meer informatie wilt over het project of gewoon een keer de Ecorunner wilt bekijken, je kunt ons altijd bellen of mailen!

Geen resultaten gevonden.
Team Eco Runner - Delft