Het Eco-Runner Team Delft is het waterstof endurance raceteam van de TU Delft. Het team wil de wereld laten zien dat de grenzen op het gebied van efficiëntie in de automobielsector nog lang niet zijn bereikt.

Om te meten hoe goed onze auto is, doen wij elk jaar mee aan de Shell Eco-marathon. Dit is een race om wie de meest efficiënte auto kan bouwen. Het Eco-Runner Team doet mee in de hydrogen prototype klasse. In 2015 heeft het team voor het laatst de eerste plek veroverd en het doel is om eind mei 2018 in London de titel weer te pakken.

Dit jaar gaan wij voor een auto die op een equivalent van 1 liter benzine bijna 4000 kilometer kan rijden. Om dit doel te bereiken werken wij elk jaar intensief samen met onze partners. Zonder deze bedrijven en de TU Delft is het niet mogelijk om een auto te maken waarin de meest hoogstaande technologieën verwerkt zitten.

Met het bouwen van deze extreem zuinige auto die daarbij ook nog eens op waterstof rijdt, willen wij duurzame energiebronnen en een efficiënte omgang hiermee combineren. Daarom blijven wij dagelijks te grenzen van het mogelijke in voertuig-efficiëntie opzoeken en verleggen.

Meer informatie is te vinden op onze eigen website en sociale media kanalen. Vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief om een maandelijkse update te krijgen!

Geen resultaten gevonden.
Team Eco Runner - Delft
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.