Forze Hydrogen Electric Racing Team Delft is het high-tech waterstof raceteam van de TU Delft dat zich sinds 2007 bezighoudt met de ontwikkeling van op waterstof aangedreven raceauto’s, met als doel: schoon vervoer in de toekomst met puur water als enige uitstoot.

Door de techniek van waterstof te meten met fossiele brandstoffen, brengt Forze de combinatie motorsport en duurzame technologie onder de aandacht. Daarom is de Forze VI gebouwd, ’s werelds eerste raceauto die waterstof-elektrisch is aangedreven. Met deze auto is het elektrisch ronde record op eigen bodem verbroken op circuit Zandvoort met de snelste tijd van 2:04:51 minuten en liet daarbij de Tesla Roadster achter zich. Daarnaast staat ook het waterstof aangedreven ronde record van het beroemde Nürburgring circuit in Duitsland op naam van deze auto met een tijd van 2:05:45 minuten.

Om daadwerkelijk de kracht van waterstof te laten zien en te racen tegen benzineauto’s, is de Forze VII in het negende bestaansjaar ontworpen en geproduceerd. Ruim vijftig gepassioneerde studenten en partnerbedrijven hebben nauw met elkaar samengewerkt om tot een state-of-the-art resultaat uit te komen: de Forze VII.

In de zomer van 2017 zal deze wagen gaan racen in de Supercar Challenge op het TT Circuit Assen. Nog nooit eerder is een waterstof aangedreven raceauto de strijd aangegaan tegen conventionele verbrandingsmotoren. Met de high-end technologieën en innovatieve ontwerpen, laat het team zien wat de potentie is van deze schone manier van rijden.

Jaar

Resultaat

2008

1e plaats Formula Zero World Championship

2009

3e plaats Formula Zero European Cup

2009

1e plaats Formula Zero Grand Prix Torino

2010

1e plaats Formula Zero The Hague Sprint Race

2011

FIA International Speed Record 1/8th mile, lightweight fuel cell vehicles

Geen resultaten gevonden.
Forze Delft