Het Human Power Team Delft & Amsterdam is een studententeam bestaande uit studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Het team is in 2010 opgericht en houdt zich elk jaar bezig met het doel de menselijke grenzen te verleggen. Dit doen ze door ieder jaar een aerodynamische ligfiets te produceren, genaamd de VeloX. De studenten van de TU Delft houden zich bezig met het ontwerp, productie en testen van de fiets waarbij ze dus een hele ontwerpcyclus doorlopen. Tegelijkertijd houden de studenten bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam zich bezig met het selecteren en trainen van onze atleten. Op deze manier stomen ze ze klaar voor de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC).

Door deel te nemen aan de WHPSC probeert het team een aantal doelen te behalen. In het bijzonder hopen zij mensen te fascineren over het menselijke vermogen. Daarnaast proberen zij mensen te overtuigen van een duurzame toekomst en de jeugd te inspireren op technisch gebied.

Vanaf het eind van het tweede kwartaal en het begin van het derde kwartaal zal het team op zoek gaan naar nieuwe teamleden om een nieuw team te vormen. Houd hiervoor de Facebook pagina van het Human Power Team in de gaten verder kun je ons altijd bereiken op info@hptdelft.nl.

Geen resultaten gevonden.
Human Power Team
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.