Het Human Power Team Delft & Amsterdam is een studententeam bestaande uit studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Het team is in 2010 opgericht en houdt zich elk jaar bezig met het doel de menselijke grenzen te verleggen. Dit doen ze door ieder jaar een aerodynamische ligfiets te produceren, genaamd de VeloX. De studenten van de TU Delft houden zich bezig met het ontwerp, productie en testen van de fiets waarbij ze dus een hele ontwerpcyclus doorlopen. Tegelijkertijd houden de studenten bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam zich bezig met het selecteren en trainen van onze atleten. Op deze manier stomen ze ze klaar voor de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC).

De afgelopen jaren heeft het team goede resultaten behaald. Het team is onder andere in 2017 en 2018 wereldkampioen geworden. In 2017 heeft het team daarnaast het Nederlandse snelheidsrecord, voor vrouwen in een mensaangedreven voertuig, gevestigd op 121,5 km/u. In 2013 heeft het team niet alleen gewonnen maar ook het wereldsnelheidsrecord neergezet.

Tijdens de World Human Powered Speed Challenge 2019 in Battle Mountain in Nevada, Verenigde Staten, gaat het huidige team, team 9, het wereldsnelheidsrecord voor vrouwen aanvallen. Dit is dé Formule 1 wedstrijd van de fietswereld. De sprintsnelheid wordt gemeten over 200 meter na een 8 kilometer lange, rechte en vlakke weg. Op dit moment staat dit wereldrecord op 121,8 km/u.

Door deel te nemen aan de WHPSC probeert het team een aantal doelen te behalen. In het bijzonder hopen zij mensen te fascineren over het menselijke vermogen. Daarnaast proberen zij mensen te overtuigen van een duurzame toekomst en de jeugd te inspireren op technisch gebied.

Vanaf het eind van het tweede kwartaal en het begin van het derde kwartaal zal het team op zoek gaan naar nieuwe teamleden om een nieuw team te vormen. Houd hiervoor de Facebook pagina van het Human Power Team in de gaten verder kun je ons altijd bereiken op info@hptdelft.nl.

Human Power Team
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.