Human Power Team
Het Human Power Team is een studententeam dat sinds 2010 ieder jaar een speciale fiets bouwt met als doel de grenzen van de menselijke potentie te verleggen. De naam van dit hightech product is de VeloX. Gedurende de jaren is het team zeer succesvol geweest, met als hoogtepunt het behalen van het wereldsnelheidsrecord in 2013 met 134 km/u!

VeloX
Om zo gigantisch hard te kunnen fietsen, moet je niet alleen een sterke atleet hebben. De techniek is ook enorm belangrijk: je hebt natuurlijk gigantisch veel weerstand. Bij 134 km/u bestaat ongeveer 80% daarvan uit luchtweerstand. Om dat zo goed mogelijk op te lossen, hebben de engineers van het Human Power Team een trucje bedacht. Geïnspireerd door een waterdruppel, de meest aerodynamische vorm die er is, hebben ze een speciale vorm om de fiets heen ontworpen. Er zit zelfs geen raam in, dit scheelt weer in de luchtweerstand! De atleten kijken met een camerasysteem en een beeldscherm. Zo kan de VeloX makkelijker door de lucht heen ‘duwen’!

World Human Powered Speed Challenge
Ieder jaar verzamelen teams van over de hele wereld zich in de Nevadawoestijn voor de World Human Powered Speed Challenge. Dit is dé Formule 1 wedstrijd van de fietswereld. Elk team mag tijdens dit evenement meerdere pogingen wagen om het wereldrecord te verbreken. De sprintsnelheid wordt gemeten over 200 meter na een 8 kilometer lange, rechte en vlakke weg.

Doel 2017
Anders dan de voorgaande jaren zal het team zich dit jaar specifiek richten op het wereldsnelheidsrecord voor vrouwen. Nederland is een echt fietsland waar vrouwen op internationaal niveau tot de top behoren. Daarom gaan wij de uitdaging aan om onze innovaties toe te passen op een VeloX ontwikkeld voor vrouwen. Tijdens de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) in september 2017 zullen wij het huidige record van 122 km/u, op naam van Barbara Buatois, aanvallen.

Human Power Team 8 
Ook voor volgend jaar zijn we op zoek naar een enthousiast nieuw team om in september 2018 het record voor de snelste fiets ter wereld, nu 144 km/u (!), weer op Nederlandse naam te zetten. Als lid van dit team zal je op het grensvlak tussen techniek en topsport werken aan nieuwe technieken, nieuwe technologieën, en een nieuw ontwerp voor de VeloX 8. Na het jaar heb je een hele projectcyclus doorlopen: ontwerpen, bouwen, testen, racen, winnen! Meer informatie? Stuur een mailtje naar recruitment@hptdelft.nl

Pushing the limits!

Geen resultaten gevonden.
Human Power Team