De iGEM (international Genetically Engineered Machine) wedstrijd is de grootste internationale wedstrijd voor studenten met betrekking tot synthetische biologie. Met dit project doet elk jaar een team van TU Delft mee. De deelnemende teams moeten een maatschappelijk probleem oplossen met het behulp van genetisch gemodificeerde micro-organismen, zoals bacteriƫn. Dit doen ze door verschillende DNA technieken te gebruiken. Op deze manier kunnen functies van andere organismen in het betreffende micro-organisme worden uitgedrukt. Aan het einde van het jaar, dit jaar in oktober, vertrekt het team naar Boston en gaan ze het opnemen tegen honderden andere teams uit de hele wereld. Ze zijn al sinds februari aan het werk en sinds mei zijn ze allen fulltime bezig.

Project van dit jaar

Dit jaar probeert het team op eigen wijze een goedkope en snelle detectiemethode te ontwikkelen voor gendoping. Gendoping is het inbrengen van extra genetisch materiaal om op deze manier een voorsprong te krijgen op de concurrent en is sinds 2003 door de wereld anti-dopingautoriteit (WADA) op de lijst van verboden middelen gezet. Met hun project ADOPE, dat staat voor Advanced Detection of Performance Enhancement, willen de studenten deze vorm van doping efficiƫnt en zonder daarbij de genetische privacy van de atleten prijs te geven kunnen detecteren. De studenten werken in deze race samen met allerlei wetenschappers, diverse instituten en sporters om het ontwerp zo goed mogelijk op het toekomstige gebruik af te stemmen. Daarbij nemen ze tevens allerlei sociale, legale en ethische aspecten in acht. Het team werkt hard voor hun doel: de titel Grand Prize Winner. Het project is te volgen op social media en hun website.

Jaar

Resultaat

2008

Bio-thermometer: Best Wiki

2009

Bacterial Relay Race: Best information Processing Project

2010

Alkanivore: Best presentation

2012

Snifferomyces: Best Debate

2014

Electrace: Best Microfluidics Project

2015

Biolinker: GRAND PRIZE WINNER, Best Wiki, Best Hardware, Best Applied Design

2016

Biolens & Biolaser: Best New Application, Best New Composite Part, Best Model

2017

Case13a; GRAND PRIZE WINNER, Best New Application Project, Best Education & Public Engagement, Best Integrated Human Practices, Best Measurement, Best New Composite Part, Best Part Collection, Best Presentation

Geen resultaten gevonden.
iGEM
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.