Het doel van het team is om de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en het promoten van duurzaamheid door het gebruik van duurzame energie.

Dit willen wij bereiken door te winnen op verscheidene Solar Challenges zoals de Bridgestone World Solar Challenge in Australië of de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Volgend jaar wordt de negende keer dat wij mee doen aan de World Solar Challenge waarbij wij de afgelopen acht keer, zes keer wereldkampioen zijn geworden en twee keer tweede. Naast de World Solar Challenge rijden wij dit jaar ook een race. Deze race zal fungeren als ‘test’-race om te zien hoe onze Research & Development projecten het doen. Welke race wij in 2016 zullen rijden houden we nog heel even geheim.

Om zo snel mogelijk kilometers af te leggen en een race te winnen, werken wij intensief samen met bedrijven en onze universiteit om de nieuwste technologieën toe te passen op Nuna. Zonder onze partners zou het winnen van de race onmogelijk zijn.

De combinatie van high-end technologie, duurzame energie en de spanning van de race geeft de visie van het Nuon Solar Team perfect weer: wij racen om de huidige mogelijkheden op het gebied van techniek te laten zien en te inspireren tot een duurzame toekomst waarin efficiënt gebruik wordt gemaakt van energie.

Geen resultaten gevonden.
Starthandeling A6 Almere