Project MARCH wordt gedragen door een jong multidisciplinair team van technische studenten, met één gemeenschappelijk doel voor ogen. Het vergrooten van (sociale) mobiliteit van dwarslaesie patiënten. Dwarslaesie patiënten zijn doorgaans de complete motorische functie en het gevoel in hun benen verloren, maar door het dragen van een exoskelet kunnen alledaagse handelingen zoals het opstaan vanaf de bank of het oplopen van een trap weer mogelijk worden gemaakt.

Een exoskelet is een harnas dat de natuurlijke beweging van de mens simuleert of versterkt. Ook brengt het dragen van een exoskelet aanzienlijke gezondheids voordelen mee voor een dwarlaesie patiën. Zo wordt het risico op doorlig plekken verkleint, wordt de bloedsomoloop gestimuleerd waardoor ook het spijsverterings orgaan gezonder zal functioneren.

Naast het teruggeven van mobiliteit kent een exoskelet ook toepassingen in het werkzame leven. Denk aan de brandweer en de extreme omstandigheden waarin zij moeten functioneren, of een stratenmaker die dag in dag uit zware voorwerpen moet optillen en verplaatsen. Door middel van een exoskelet zouden de lasten die komen kijken bij zware beroepen aanzienlijk verlicht kunnen worden.Echter zal het team zich in dit project focussen op het teruggeven van de mobiliteit van dwarslaesie patiënten.

Project MARCH zal aankomend jaar met de kennis verworven in het MINDWALKER project het concept van het exoskelet optimaliseren en functioneler maken voor het alledaagse leven. Zodanig dat de revalidatie van patiënten met een dwarslaesie prettiger en voorspoediger verloopt. Een belangrijke test van de innovatie die zal plaats vinden is de Cybathlon race in Zürich, oktober 2016. Dit zijn de eerste wereldwijde Bionische Spelen voor para atleten waar verschillende teams uit de academische maar ook industriële wereld het tegen elkaar zullen opnemen in verschillende disciplines.

Geen resultaten gevonden.