Project MARCH is het studententeam van de TU Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een innovatief en veelzijdig exoskelet, een gemotoriseerd robotisch harnas, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarslaesie weer op te laten staan en te laten lopen. Op dit moment is de biomedische technologie omtrent exoskeletten dusdanig onderontwikkeld dat mensen met verlamde of slecht functionerende benen de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel. Project MARCH wil hier verandering in brengen!

De visie van Project MARCH is het teruggeven van volledige mobiliteit aan lichamelijk beperkten die wegens ziekte of ongeluk een verlamd onderlichaam hebben waardoor zij de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel en de ongemakken van dien. Simpele dagelijkse bezigheden, zoals boodschappen doen, traplopen of naar de wc gaan worden vaak uitdagend of zelfs onmogelijk bevonden. Door het teruggeven van volledige bewegingsvrijheid ondervindt de beperkte niet alleen de praktische voordelen van autonomie zoals zelf gaan en staan waar hij of zij maar wil. Hij of zij is ook in staat op ooghoogte met vrienden en familie te communiceren in plaats van dat er steeds maar op hem of haar ‘neergekeken’ wordt. Bovendien verbetert de gezondheid aanzienlijk. Zo neemt onder andere de kans op trombose af, worden botten sterker, gaat de darmwerking vooruit, verminderen doorligwonden, versterken de spieren en neemt de algehele conditie toe. Het afhankelijk zijn van zorgverleners en –verzekeraars neemt af. Hoewel het project nu vooral gefocust is op mensen met een dwarslaesie, kan ons project in de toekomst doorgetrokken worden naar patiënten met bijvoorbeeld MS of ALS, of naar mensen die een werkongeluk of amputatie hebben gehad.

Het doel van Project MARCH 2017-2018 is het ontwikkelen en bouwen van exoskelet voor mensen met een dwarslaesie dat zeven onderdelen van de Cybathlon kan volbrengen binnen tien minuten en dertig seconden. Dit doel willen wij halen zonder ongemak te veroorzaken voor de gebruiker. De Cybathlon is een wedstrijd voor bionische paraatleten waar commerciële en academische teams strijden met een exoskelet om zo snel mogelijk de zes onderdelen van de wedstrijd, die ontworpen zijn als imitaties van alledaagse situaties, te trotseren (later in deze toelichting meer over de Cybathlon). Er zijn plannen om in augustus 2018 een spin-off van de Cybathlon plaats te laten vinden in Nederland. Wij willen deelnemen aan deze wedstrijd en deze winnen zodat we aan heel de wereld kunnen laten zien hoeveel er al mogelijk is met exoskeletten! De Cybathlon wordt bezocht door commerciële en academische teams, professoren,media en andere interessante partijen Daarbij biedt de Cybathlon een kans voor teams en bedrijven om in contact te komen met andere commerciële en academische teams, professoren en media

Geen resultaten gevonden.
Starthandeling A6 Almere
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.