Rowing Innovation and Sports Engineering, RISE in het kort, is het Dreamteam dat zich bezig houdt met roeien. Opgericht in de zomer van 2013 als wens van de TU Delft, heeft het team als doel om de technische eigenschappen van een roeiboot zodanig te verbeteren dat de boot boven zijn klasse uitstijgt op het gebied van snelheid, innovatie en efficiƫntie. De droom is om te strijden in een innovatieve competitie met andere universiteiten. Op dit moment zijn wij bezig met het aanpassen van een standaard roeiboot om deze sneller te laten gaan dan men verwacht van dit boottype. Dit willen wij bereiken door draagvleugels onder de roeiboot te monteren en het bankje van de roeier te vervangen door sliding riggers

RISE is een team van ongeveer 15 studenten, die uit verschillende studierichtingen komen van de TU Delft, maar ook van de Haagse Hogeschool, InHolland en de Erasmus in Rotterdam. Zo zijn sommige studenten afkomstig van Werktuigbouwkunde en Lucht - en ruimtevaarttechniek, maar zijn er ook studenten van Maritieme techniek, Industrieel ontwerpen en Transport, infrastructure and logistics. Daarnaast is het team een mix tussen jongerejaars en ouderejaars studenten. Doordat het team gericht is op de roeisport, is het grootste deel van het team ook lid van een de studentenroeiverenigingen in Delft of Rotterdam. Dit is echter zeker geen vereiste en de combinatie tussen roeiers en niet-roeiers maakt het team juist interessant. 

Ondanks dat het team nog zeer jong is en er nog weinig mensen bij RISE zijn aangesloten, zijn deze studenten zeer betrokken bij het project om op een goede manier RISE van de grond te brengen en de bekendheid van het dreamteam te vergoten en de innovatie competitie binnen het roeien te starten. Uiteindelijk is het de sport die ons als team verbindt, waarbij we onze technische kennis graag inzetten om de roeisport te innoveren. 

Geen resultaten gevonden.
Rowing Innovation and Sports Engineering (RISE)