Sinds september is het nieuwe Solar Boat Team begonnen met het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Solar Boat. Het team bestaat dit jaar uit 26 studenten, afkomstig van 9 faculteiten van de TU Delft. De drive achter het team met al deze verschillende disciplines is onze visie: De transitie naar een duurzame wereld versnellen. Dit willen we doen door te laten zien dat je heel veel kunt bereiken wanneer je efficiënt omgaat met duurzame energie.In de volgende video kun je meer zien over de visie van ons team:https://www.youtube.com/watch?v=N6b4Mk12zmM&t=1s 

Met het bouwen van de zonne-boot verleggen wij de grenzen van wat er mogelijk is met de huidige technieken. Dit jaar willen wij bijvoorbeeld een '2-strut steering' gaan implementeren. Hierbij wordt het mogelijk kortere bochten te nemen met een hogere snelheid.

De struts zijn de verbinding tussen de boot en de vleugels. De vleugels maken het mogelijk dat de romp bij een bepaalde snelheid opstijgt uit het water. Dit ziet er niet alleen spectaculair uit, maar verhoogt ook de efficiëntie enorm. In 2014 was ons team de eerste zonne-boot die gebruik maakte van deze techniek, met als doel zo min mogelijk weerstand te hebben en dus zo efficiënt mogelijk te varen. Sindsdien zijn wij bezig met het optimaliseren en innoveren van deze manier van varen. 

Ons doel dit jaar is om het algemene klassement van de Solar Sport One race te winnen. Deze bestaat uit meerdere races: het NK in Akkrum (12 mei), Leeuwarden (6&7 juli) en het WK in Monaco (rond 20 juli, data worden nader bepaald). Met het winnen van de races kan het team en zijn partners laten zien waar de huidige technieken toe in staat zijn.

TU Delft Solar Boat Team
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.