Het doel van het Vattenfall Solar Team is om de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en het promoten van duurzaamheid door het gebruik van duurzame energie. Dit willen we bereiken door met onze eigen zonneauto Nuna te winnen op verscheidene solar challenges, zoals de Bridgestone World Solar Challenge in Australië en de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Elke twee jaar wordt een compleet nieuwe Nuna ontworpen en gebouwd, met maar één doel: wereldkampioen zonneracen worden!

Het team zoekt constant de grenzen van de technologie op om zo snel mogelijk kilometers af te leggen en een race te winnen. We werken nauw samen met bedrijven en onze universiteit zodat we de nieuwste technologieën toe kunnen passen op Nuna, zonder onze partners zou het winnen van een race dan ook onmogelijk zijn. De combinatie van high-end technologie, duurzame energie en de spanning van de race geeft de visie van het Vattenfall Solar Team perfect weer: we racen om de huidige mogelijkheden op het gebied van technologie te laten zien en te inspireren tot een duurzame toekomst waarin efficiënt gebruik wordt gemaakt van energie. 

Geen resultaten gevonden.
Starthandeling A6 Almere

26 augustus 2019

Zonneauto TU Delft onderweg naar Australië

Nuna X, de zonneauto van het Vattenfall Solar Team is vandaag ingepakt in de transportkist en gaat op weg naar Australië. Hier zal het Delftse zonneraceteam de wereldtitel zonneracen proberen te verdedigen. De 16 leden van het team, gaan dan twee dagen later ook richting Australië.

22 mei 2019

Nieuwe coureurs Vattenfall Solar Team racen op circuit Zandvoort tegen elkaar in zonne-auto

Het Vattenfall Solar Team maakte vandaag de drie coureurs bekend die dit najaar achter het stuur van zonneauto NunaX kruipen tijdens het WK Zonneracen in Australië, de Bridgestone World Solar Challenge. Op circuit Zandvoort raceten de drie kersverse coureurs vandaag tegen elkaar als eerste training én voor het recht om zonneauto NunaX te mogen besturen tijdens de kwalificatierace voorafgaand aan de Solar Challenge. Coureur Tom Salden pakte de winst.

29 september 2018

Nuon Solar Team opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika

Het Nuon Solar Team heeft de race voor zonneauto’s in Zuid-Afrika gewonnen. Na slopende laatste dagen, waarbij technische en menselijke tegenslagen zich opstapelden en zonneauto Nuna9S tot twee keer toe de wagen van het Japanse team Tokai van grote afstand moest zien in te halen, wisten de Nederlanders toch nog de eerste plek te bemachtigen.

20 september 2018

Nuon Solar Team behaalt 2e startpositie

Afgelopen woensdag, bij de kwalificatie voor de startpositie bij de Sasol Solar Challenge 2018 in Zuid-Afrika, waren de Japanners het Nuon Solar Team net één seconde te snel af. Daardoor starten de Nederlanders met hun zonnewagen Nuna9S op zaterdag 22 september vanaf de tweede plek.

25 juli 2018

Nuon Solar Team onthult ’s werelds slimste zonneauto op ‘Zuid-Afrikaanse’ safari

Het Nuon Solar Team van de TU Delft presenteerde op dinsdag 24 juli Nuna9S, de nieuwe, intelligente zonneauto die in september deelneemt aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

05 januari 2018

Aftermovie Nuon Solar Team

Benieuwd naar de after movie van het Nuon Solar Team? Dan hebben we goed nieuws want deze is nu te zien!

30 oktober 2017

Hoe het Nuon Solar Team het WK won met duizenden zonnewagens

Mede dankzij het automatiseren van het ontwerpproces, is een volledig nieuw concept van de zonnewagen gemaakt.

12 oktober 2017

Nuon Solar Team opnieuw wereldkampioen zonneracen

Het Nuon Solar Team heeft met overmacht de 14e Bridgestone World Solar Challenge gewonnen, het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië. Na vijf dagen racen kwam zonneauto Nuna9 vanmorgen om circa kwart voor zeven Nederlandse tijd over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Het is alweer de zevende keer dat het Nuon Solar Team wereldkampioen zonneracen is geworden.

07 september 2017

DEELNAME WERELDKAMPIOENEN AAN WORLD SOLAR CHALLENGE ONZEKER

Het Nuon Solar Team heeft te maken met zware tegenslag: de voor de zonnewagen cruciale handgemaakte accu staat vast in Singapore. Pogingen de accu naar Australië te krijgen verlopen uiterst moeizaam omdat vliegtuigmaatschappijen door recente ongelukken met batterijen van telefoons huiverig zijn om niet-standaard batterijen in vliegtuigen mee te nemen. Zelfs wanneer deze – zoals in dit geval – niet geladen zijn. De teamleden uit Delft zijn daarom alvast begonnen met het uitrollen van plan B: het ter plekke bouwen van een nieuwe accu.

26 juli 2017

Nuna9 eindelijk onthuld!

Afgelopen dinsdag was het grote moment voor het negende Nuon Solar Team eindelijk daar: de spectaculaire onthulling van Nuna9 bij Lijm & Cultuur! Dit jaar ziet de auto er een stukje anders uit door meerdere aanpassingen in de reglementen. De meest opvallende verandering is toch wel dat Nuna9 een stukje kleiner is dan haar voorgangers!

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.