WASUB is een van de dreamteams van de TU Delft. Het is een multidisciplinair team dat voor het grootste deel uit studenten van de TU Delft bestaat. Dit jaar zijn er voor het eerst ook studenten van de VU in Amsterdam bij betrokken. Dit gedreven team is alweer de zesde in de WASUB generatie. Ieder jaar wordt er een nieuwe, geïnnoveerde human powered submarine gebouwd. Deze submarine doet mee aan wedstrijden en zoals elk jaar wordt er naar het beste resultaat gestreefd!

De WASUB V heeft meegedaan aan de ISR (International Submarine Races), een wedstrijd die vooral gaat om snelheid. Door de innovaties en het harde werken van het team was de WASUB hier helemaal op zijn plek. Het resultaat was dat WASUB nu de trotse bezitter is van een wereldrecord! Het wereldrecord staat nu op 7.42 knopen.

Ook dit jaar gaan we weer voor een wereldrecord, maar nu in een andere wedstrijd, de eISR (European International Submarine Races). Deze wedstrijd bestaat uit een vijftig meter lange, rechte lijn, een U-bocht en een slalom terug. De wedstrijd wordt gehouden in juli 2016 in Gosport, Engeland.

Om weer zo een geweldig resultaat te bereiken, moet de WASUB VI niet alleen snel zijn, maar ook goed kunnen sturen om de slalom heen. Om deze reden wordt er voornamelijk veel gewerkt aan de steering en de stabiliteit van de WASUB. Er wordt gewerkt aan een automatisch systeem om de diepte en de hoogte te corrigeren, zodat dit de piloot letterlijk uit handen wordt genomen en zich volledig kan focussen op het sturen zelf. Verder is de hull lichter dan voorgaande jaren en wordt er gewerkt aan de luchtafvoer in de submarine.

Met al deze nieuwe innovaties en de kennis die in de vorige jaren is opgedaan werkt het team keihard aan de WASUB VI zodat, hopelijk, in juli een nieuw wereldrecord gevierd kan worden!

Geen resultaten gevonden.
WASUB
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.