Nieuws & Agenda

08 mei 2016

Kijk terug: D:Dreamhal op RTL5

Donderdag 21 april en woensdag 4 mei zijn de items over de D:Dreamhal uitgezonden op RTL5. Heb je deze gemist? Wees niet getreurd want deze zijn terug te kijken!

08 mei 2016

NovaBike 07

Snel kijken voor degene die de nieuwste NovaBike nog niet heeft gezien!

11 maart 2016

Designpresentatie RISE Delft

Op woensdagavond 9 maart is het design van het nieuwste project van RISE gepresenteerd. Tijdens de presentatie voor sponsors en familie, werden de features van de meest innovatieve eenpersoonsroeiboot ter wereld bekend gemaakt. De hydrofoils onder de boot zullen zorgen dat de romp uit het water komt waardoor er hogere snelheden behaald kunnen worden. Komende zomer zal het team met deze roeiboot de strijd aangaan met conventionele roeiboten, om het wereldrecord bij de eenpersoonsroeiboten te verbreken.

12 februari 2016

Wetenschapsprogramma Galileo

Onlangs hebben de D:DREAM Hall en de teams mee gewerkt aan de opnamen voor een nieuw wetenschappelijk programma “Galileo”. Donderdag 21 april van 19:30 – 20:30 uur zal het item over Forze te zien zijn en woensdag 4 mei het item over de algehele Dreamhal. Mis het niet op RTL5!

01 februari 2016

Team TU Delft behaalt in Texas tweede plaats in Hyperloop wedstrijd

124 teams uit 20 verschillende landen hebben dit weekend hun ontwerp voor de Hyperloop in Texas gepresenteerd tijdens het Design Weekend van de “Hyperloop Pod Competition” van SpaceX. De Hyperloop is een revolutionair concept, dat bestaat uit een buizensysteem met capsules waarin mensen met bijna de snelheid van het geluid worden vervoerd. De ontwerpen zijn op de Universiteit van Texas beoordeeld door experts van Tesla Motors, SpaceX en geassocieerde hoogleraren. Het Delftse team, dat samenwerkt met MKB Brandstof, is na het team van MIT als tweede geëindigd en is door naar de finale van de wedstrijd.

105 resultaten