Nieuws en Agenda

13 december 2022

9e Plek voor AI Dream Team Epoch in groene reinforcement learning competitie

TU Delft Dream Team Epoch heeft de negende plek behaald in hun eerste competitie van het jaar, de CityLearn Challenge. Verwikkeld in een strijd met 110 andere teams van over de hele wereld, hebben de studenten van de TU Delft een nieuw AI-algoritme ontwikkeld dat bijdraagt aan een betere wereld.

30 oktober 2022

TU Delft campus vol met verwonderde gezichtjes

Voor de jaarlijkse gratis Science Day, georganiseerd door TU Delft Science Centre, opende de TU Delft afgelopen zondag haar deuren voor families. Ruim 3000 bezoekers, jong en oud, kwamen dit weekend kennis maken met de TU Delft, startups, stichtingen en andere lokale organisaties.

07 juni 2020

Eco-Runner Team Delft onthult zijn nieuwe efficiënte waterstof aangedreven stadsauto

In augustus 2019 is het nieuwe Eco-Runner Team Delft, bestaande uit 27 studenten van de Technische Universiteit Delft, begonnen met de ontwikkeling van de Eco-Runner X. Met de bouw van een waterstofauto willen zij een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Inmiddels is dit nieuwe voertuig onthuld, en in dit artikel vindt u meer informatie over deze bijzondere machine.

10 september 2019

Studenten TU Delft en VU Amsterdam verbreken wereldsnelheidsrecord fietsen met 122,12 km/uur.

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en VU Amsterdam, heeft vanochtend 10 september (CEST) het vrouwelijke wereldsnelheidsrecord fietsen verbroken. Door met een snelheid van 122,12 km/uur te fietsen, heeft atlete Rosa Bas uit Utrecht het oude record van 121,8 km/uur verbroken. Met de zelfgemaakte aerodynamische ligfiets doen de studenten tot en met 14 september mee aan de World Human Powered Speed Challenge in de Nevadawoestijn in Amerika.

26 augustus 2019

Zonneauto TU Delft onderweg naar Australië

Nuna X, de zonneauto van het Vattenfall Solar Team is vandaag ingepakt in de transportkist en gaat op weg naar Australië. Hier zal het Delftse zonneraceteam de wereldtitel zonneracen proberen te verdedigen. De 16 leden van het team, gaan dan twee dagen later ook richting Australië.

104 resultaten