Nieuws en Agenda

20 februari 2017

Studententeam TU Delft helpt dwarslaesiepatiënt weer lopen

Project MARCH: intuïtief lopen met een exoskelet. Project MARCH (een studententeam van TU Delft) werkt aan een exoskelet: de MARCH. Met de MARCH wordt de grens verlegd met betrekking tot de bewegingsvrijheid van exoskeletten. Met het exoskelet kunnen dwarslaesiepatiënten lopen over oneffen terrein maar bijvoorbeeld ook thuis de trap oplopen. Obstakels uit het dagelijks leven die voorheen niet of moeilijk uit te voeren waren in een rolstoel of in de bestaande exoskeletten behoren straks weer tot de mogelijkheden.

16 februari 2017

Design presentatie Ecorunner VII

Ecorunner heeft 16 februari het design van Ecorunner VII gepresenteerd in het Auditorium van de aula van de TU Delft.

30 januari 2017

Delftse studenten winnen Hyperloop Pod Competitie

De ontlading was groot bij de Award Ceremony van SpaceX’s Hyperloop Pod Competitie. Onder grote belangstelling wonnen studenten van de TU Delft de wedstrijd in Los Angeles. Uitgedaagd door Elon Musk bouwden 27 teams uit de hele wereld het afgelopen jaar ‘pods’ voor het futuristische transportconcept Hyperloop, waarbij mensen en goederen met hoge snelheid door buizen reizen. Afgelopen weekend mochten ze hun pods op de proef stellen in een 1.2 km lange buis naast het terein van SpaceX in Los Angeles. “Dit was precies de prijs waar we voor gingen, we hebben geprobeerd aan alle details aandacht te besteden en een pod te maken die je zo zou kunnen opschalen”, vertelt team captain Tim Houter. “En die inspanning is nu beloond, fantastisch”. Daarnaast kreeg het Delft Hyperloop Team ook de Award voor de beste constructie en ontwerp. Studenten van de Universiteit van Munchen wonnen de andere prijs, die voor de hoogste gemiddelde snelheid.

30 januari 2017

Delftse studenten winnen Hyperloop Pod Competitie

17 januari 2017

Design presentatie WASUB VII

WASUB heeft 17 januari hun nieuwe onderzeeër gepresenteerd. Nu hun nieuwe design af is, zal het team zich de komende tijd focussen op de productie van WASUB VII. Op naar een nieuw wereldrecord!

104 resultaten