Nieuws en Agenda

12 januari 2017

Designpresentatie DUT17

Het DUT17 team presenteert trots het design van DUT17! Bekijk de video hier.

22 december 2016

Forze Hydrogen Electric Racing vlog

Om de zoveel tijd plaatst Forze weer een nieuwe vlog die jullie kunnen volgen. Check hier hun laatste vlog.

01 november 2016

Studententeam iGEM valt goed in de prijzen in Boston met bio-lenzen

Studenten van de TU Delft zijn goed in de prijzen gevallen op maandag 31 oktober bij de International Genetically Engineered Machine (iGEM) wedstrijd in Boston. Met hun project “Opticoli”, bacteriecellen die zelfstandig een bio-lens produceren, wonnen zij een gouden medaille. Verder wonnen ze nog drie extra prijzen: beste nieuwe applicatie, beste model en het meest innovatieve DNA fragment. In deze categorieën versloegen ze teams afkomstig uit de hele wereld. Ook waren ze genomineerd voor de beste website.

18 oktober 2016

Delft Hyperloop met DHL naar Californië voor eerste tests

Delft/Schiphol, 18 oktober 2016: DHL, de wereldleider in express en logistiek, verleent zijn diensten aan een baanbrekend project dat de toekomst van het transport verkent. De Delft Hyperloop, een capsule ontwikkeld door studenten van de TU Delft voor razendsnel vervoer van mensen en goederen door buizen, is per DHL-vliegtuig op weg naar Californië om de eerste tests te kunnen uitvoeren. Eind januari verdedigt het team van studenten hun vinding in de finale van een competitie die bedacht is door de Amerikaanse ondernemer Elon Musk, CEO van Tesla Motors en SpaceX, om de ontwikkeling van vervoer door buizen te stimuleren. Veilig ingepakt in een speciaal ontworpen flight case, vervoert DHL Express een prototype op halve schaal van de capsule. Een team van TU Delft reist met de capsule mee om zich ter plaatse op de finale van de Hyperloop Pod Competition voor te bereiden.

09 oktober 2016

D:DREAM Hall opent in gebruik name CNC machine

Donderdag 13 oktober a.s. vindt (in besloten kring) de officiële in gebruik name van de geavanceerde CNC machine (Maple ME-850) plaats. De D:DREAM Hall faciliteert de gepassioneerde studententeams in een goed geoutilleerde werkplaats. Een droom komt uit voor deze toekomstige topingenieurs. Oranje Nassau Energie b.v. (ONE) is de eerste donateur in de door het UfD geïnitieerde estafette-donatie. Gedurende 4 jaar worden donateurs geënthousiasmeerd om deze speciaal voor de D:DREAM Hall gefabriceerde 3-assige freesmachine aan te bieden aan alle teams.

104 resultaten