Nieuws en Agenda

22 mei 2019

Nieuwe coureurs Vattenfall Solar Team racen op circuit Zandvoort tegen elkaar in zonne-auto

Het Vattenfall Solar Team maakte vandaag de drie coureurs bekend die dit najaar achter het stuur van zonneauto NunaX kruipen tijdens het WK Zonneracen in Australië, de Bridgestone World Solar Challenge. Op circuit Zandvoort raceten de drie kersverse coureurs vandaag tegen elkaar als eerste training én voor het recht om zonneauto NunaX te mogen besturen tijdens de kwalificatierace voorafgaand aan de Solar Challenge. Coureur Tom Salden pakte de winst.

24 april 2019

Studenten TUDelft presenteren nieuwste exoskelet: MARCH IV

De studenten van het Project MARCH team hebben op 24 april hun nieuwste exoskelet onthuld. De MARCH IV, hun vierde exoskelet, heeft een extra heupgewricht en variabele stapgrootte. Met hun exoskelet willen ze mensen met een dwarsleasie de kans geven om weer te lopen.

27 maart 2019

Studenten TU Delft winnaar in tweede ronde van de GoFly competitie

Silverwing, een studententeam van de TU Delft, is een van de vijf winnaars van de tweede ronde van de GoFly competitie, gesponsord door Boeing.

24 maart 2019

Design Presentatie NovaBike 10

Het 10e team van Nova Electric Racing presenteerde donderdag 21 maart het nieuwe ontwerp van de NovaBike 10. Er was een goede opkomst en mensen van binnen en buiten Delft kwamen naar de faculteit Industrieel Ontwerpen om meer te leren over de nieuwe motorfiets. De veranderingen aan het ontwerp zullen er voor moeten zorgen dat de motor sneller, krachtiger en betrouwbaarder wordt dan zijn voorgangers. Dit jaar neemt het team deel aan de Open Electric Superbike Competition, dat zal worden verreden tijdens de Gamma Racing Day 2019 op het TT Circuit Assen.

02 maart 2019

Studenten TU Delft en VU Amsterdam presenteren ontwerp van aerodynamische ligfiets die het wereldrecord snelfietsen moet verbreken

Het Human Power Team, een studentenproject van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft vandaag het ontwerp van hun nieuwste super aerodynamische fiets gepresenteerd: de VeloX 9. Met deze fiets zullen zij in september het wereldrecord van 121,8 km/uur aanvallen in Nevada.

103 resultaten
/* */