Nieuws en Agenda

07 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

17 september 2017

Studenten uit Delft en Amsterdam winnen fietswedstrijd in Amerika met nieuw Nederlands snelheidsrecord

Wielrenster Aniek Rooderkerken heeft zaterdag in de Nevadawoestijn met 121,5 km/u het Nederlands snelheidsrecord fietsen voor vrouwen verbroken en wint hiermee de World Human Powered Speed Challenge, een competitie met innovatieve fietsen en topsporters uit de hele wereld. Dit deed ze in de VeloX 7 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en VU Amsterdam.

07 september 2017

DEELNAME WERELDKAMPIOENEN AAN WORLD SOLAR CHALLENGE ONZEKER

Het Nuon Solar Team heeft te maken met zware tegenslag: de voor de zonnewagen cruciale handgemaakte accu staat vast in Singapore. Pogingen de accu naar Australië te krijgen verlopen uiterst moeizaam omdat vliegtuigmaatschappijen door recente ongelukken met batterijen van telefoons huiverig zijn om niet-standaard batterijen in vliegtuigen mee te nemen. Zelfs wanneer deze – zoals in dit geval – niet geladen zijn. De teamleden uit Delft zijn daarom alvast begonnen met het uitrollen van plan B: het ter plekke bouwen van een nieuwe accu.

31 augustus 2017

Onthulling MARCH II

Vandaag heeft Project MARCH na een jaar lang werken eindelijk MARCH II mogen onthullen en zijn de eerste stappen met MARCH II gezet. Was je niet bij de onthulling? Zie dan deze samenvattende video!

15 augustus 2017

Nova Electric Racing raceverslag: Eerste race MotoE competitie in Anglesey, Wales.

Het Nova Electric Racing team wilde de tracktijd tijdens het eerste raceweekend van de MotoE competitie op het circuit van Anglesey voornamelijk gebruiken om de motor nog wat verder te testen, maar het resultaat was veel beter dan verwacht!

105 resultaten