Geschiedenis


De Hal

Veel productiewerk werd in het oude PMB gedaan, de werkplaats van Wb/IO. Hiertoe werden avondopenstelling en speciale cursussen geregeld. Veel werk werd gedaan met behulp van eigen studentā€assistenten. 3mE heeft ook dit mogelijk gemaakt. Najaar 2006 zijn drie TU Delft | Dream Teams naar de Stevin 1 hal achter Civiele Techniek verhuisd. In januari 2007 is met de toenmalige directeur CRE&FM Gerrit Kahlman al gesproken over het vrijmaken van de hele hal voor de projecten.

Zo is het uiteindelijk ook gegaan. Sinds 2009 heet de hal de D:DREAM Hall (sinds 2021 de TU Delft | Dream Hall), acroniem voor Delft: Dream Realization of Extremely Advanced Machines. De studentenprojecten zijn TU Delft | Dream Teams geworden. Sinds de eerste teams er waren ingetrokken zijn uit alle hoeken en gaten van de TU werkplaatsmachines geregeld, zodat de teams een goed uitgeruste werkplaats tot hun beschikking hebben. Begeleiding voor het gebruik van de machines is in eerste instantie gedaan door student-assistenten, onder leiding van een ingehuurde werkplaatsman. Later werd hier door Bouwkunde een permanente werkplaatsman voor toegezegd.

Zo is het dus gebeurd dat de TU Delft | Dream Hall is opgericht, en nog altijd uitstekend functioneert. Het gebouw wordt beheerd door CiTG, inhoudelijk valt de TU Delft | Dream Hall onder 3mE, maar alle faculteiten zijn erbij gebaat. De hal wordt elk jaar mooier en moderner. En steeds meer groepen komen langs voor een kijkje in de droom van elke student: D:DREAM!