Bijzondere Projecten

JIP-Teams


Sinds de start van het academisch jaar 2021/2022 hebben we ook een aantal JIP (Joint Interdisciplinary Project) Teams in de hal mogen verwelkomen. JIP-Teams zijn interdisciplinaire projectteams van elk vier tot vijf geselecteerde MSc-studenten die tien weken fulltime samenwerken. Samen met een technisch innovatief bedrijf gaan ze aan de slag met een business case om innovatieve impact te creĆ«ren. 

....

JIP-Teams Q1 2021/22


Scott: Apparel body mapping and thermoregulation

Met dit project willen ze de mogelijkheden en potentiƫle strategieƫn analyseren om het lichaam koel te houden en de effecten van zonnestraling op het lichaam van de sporter te verminderen tijdens het sporten.


Ethereal Matters: Ethereal Engine

Stel je voor dat je zo volledig in VR onderdompelt dat je het voelt. Ethereal biedt precies dat: de kans om een volledig fysieke interactie te hebben met VR-werelden. Je lichaam wordt het invoerapparaat. Sport, fitness, sociale betrokkenheid, gamen, competitie, fantasie-ontsnapping: allemaal vermengd met media, waardoor geheel nieuwe ervaringen worden gecreƫerd terwijl we onze gezondheid herstellen.


TU Delft Space Institute: Robotics supported archaeological field research system development

Het team moet een robotsysteem ontwikkelen dat archeologen ondersteunt bij veldonderzoek. Het systeem moet kosteneffectief zijn en het werk van de archeoloog verlichten door het zoeken naar een gebied voor het vinden van potentiƫle culturele items te automatiseren en veldverkenning te doen aan de hand van sensoren.


Reinier de Graaf: De meest voor de hand liggende informatie over het hart ontbreekt

Met goedkope, hoogwaardige sensortechnologie maakt dit team onderscheid tussen cardiale en niet-cardiale oorzaken. Ze streven naar betere, goedkopere instrumenten voor cardiovasculaire beoordelingen, zoals het meten van het vloeistofvolume, de stromen van veneus en arterieel bloed en lucht in de thorax, door polsbandtechnologie, fotoplethysmografie, lidar, draagbare ultrasone sensoren/microfoons of een andere gekozen combinatie van sensortechnologie implementeren.