Eco-Runner Team Delft is een multidisciplinair studententeam van de TU Delft en levert al jaren de Delftse inzending aan de Shell Eco-marathon. Dit evenement wordt wereldwijd georganiseerd in drie verschillende delen van de wereld: Azië, Amerika en Europa. De wedstrijd is onderverdeeld in drie energiecategorieën, dit zijn: verbrandingsmotor (benzine, diesel, ethanol), batterij-elektrisch en een waterstof-brandstofcel. Daarnaast zijn er twee voertuigklassen, namelijk de prototypeklasse en de Urban Concept-klasse. Tot 2019 deed het team mee in de prototypeklasse, waarna het team heeft besloten een switch te maken naar de Urban Concept-klasse. De Urban Concept-klasse draait om het creëren van het meest energiezuinige voertuig dat bekende auto-kenmerken heeft en op vier wielen rijdt. Deze klasse richt zich op "stop and go" rijden, waarmee dit dichterbij het rijgedrag binnen een stad staat. In beide voertuigklassen wint het voertuig met het laagste waterstofverbruik de race.

Er is besloten om deze nieuwe, meer maatschappelijk relevante uitdaging aan te gaan aangezien deze auto qua ontwerp dichter bij een moderne stadsauto's staat: een stap dichter bij een toekomst met duurzame mobiliteit.

Naast de uitdaging om een zuinige stadsauto op waterstof te bouwen, streeft het Eco-Runner Team Delft ook naar het versnellen van de energietransitie. Daarvoor is er in het Eco-Runner XI team een nieuwe functie aangesteld, scalability. Het doel is om door het verspreiden van informatie via de website, een podcast serie en events, een doorgrond beeld te creëren over waterstof en zijn toepassingen, over het belang van efficiënte mobiliteit en over of en wanneer een auto zoals de Eco-Runner in het stadsbeeld zou kunnen verschijnen. Met deze visie wil het team alle Nederlanders, maar ook bedrijven, gemeentes en instanties inspireren bewuste keuzes te maken en de TU Delft student het belang van zijn kennis in de wereld van morgen laten inzien. 

Geen resultaten gevonden.
Team Eco Runner - Delft

07 juni 2020

Eco-Runner Team Delft onthult zijn nieuwe efficiënte waterstof aangedreven stadsauto

In augustus 2019 is het nieuwe Eco-Runner Team Delft, bestaande uit 27 studenten van de Technische Universiteit Delft, begonnen met de ontwikkeling van de Eco-Runner X. Met de bouw van een waterstofauto willen zij een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Inmiddels is dit nieuwe voertuig onthuld, en in dit artikel vindt u meer informatie over deze bijzondere machine.

10 juli 2018

Eco-Runner Team Delft in de prijzen bij Shell Eco-Marathon

Afgelopen weekend deed het Eco-Runner Team Delft in Londen mee aan de Shell Eco-Marathon 2018. Daar waar het D:DREAM Team vorig jaar gedurende het evenement door pech werd achtervolgd, was de motivatie dit jaar extra hoog om een goede prestatie neer te zetten. En dat is gelukt! Het team eindigde als derde in de klasse en kijkt tevreden terug op het evenement. Naast het behalen van de derde prijs wist het team ook de prestigieuze ‘vehicle design award’ te winnen.

08 maart 2018

Design presentatie Eco-runner

Woensdag 7 maart was het dan eindelijk zover, het moment voor Eco-runner om hun nieuwe design te onthullen! Ben je hier helaas niet bij geweest? Geen zorgen, dit filmpje brengt je helemaal up-to-date!

29 mei 2017

Shell Eco-marathon 2017

In de Shell Eco-marathon heeft elk team de mogelijkheid om vier pogingen te doen. Een poging is alleen geldig wanneer 10 rondes in 39 minuten, wat gelijk staat tot 15.92 km, behaald worden. Om een poging te doen, moet dit behaald worden in een toebedeeld tijdslot samen met alle andere prototype voertuigen van verschillende energie bronnen.

16 februari 2017

Design presentatie Ecorunner VII

Ecorunner heeft 16 februari het design van Ecorunner VII gepresenteerd in het Auditorium van de aula van de TU Delft.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.