Formula Student Team Delft is het grootste en oudste DreamTeam van de TU Delft. Wij maken Formule 1 stijl auto’s waarmee we deelnemen aan de Formula Student competitie. Dit is de grootste ontwerpcompetitie ter wereld met meer dan 500 deelnemende studententeams. De competitie wordt onder andere gehouden op het Silverstonecircuit in Engeland en de Hockenheimring in Duitsland. Het doel van de competitie is om een zo compleet mogelijke auto te ontwerpen en hierdoor studenten meer praktijkervaring te geven in engineering en projectmanagement.

Kenmerkend aan de racewagens is dat ze ontzettend snel kunnen accelereren: van 0 naar 100 km/h in slechts 2.2 seconden. Dit komt omdat we met onze auto meer pk per kg kunnen leveren dan welke moderne productieauto dan ook. Daarnaast wordt de auto door middel van vleugels op de grond gedrukt. Hierdoor kunnen wij met 2.5g door bochten manoeuvreren met een auto van slechts 163kg.

Formula Student Team Delft
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.