Het Human Power Team Delft & Amsterdam is een studententeam bestaande uit studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Het team is in 2010 opgericht en houdt zich elk jaar bezig met het doel de menselijke grenzen te verleggen. Dit doen ze door ieder jaar een aerodynamische ligfiets te produceren, genaamd de VeloX. De studenten van de TU Delft houden zich bezig met het ontwerp, productie en testen van de fiets waarbij ze dus een hele ontwerpcyclus doorlopen. Tegelijkertijd houden de studenten bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam zich bezig met het selecteren en trainen van onze atleten. Op deze manier stomen ze ze klaar voor de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC).

Door deel te nemen aan de WHPSC probeert het team een aantal doelen te behalen. In het bijzonder hopen zij mensen te fascineren over het menselijke vermogen. Daarnaast proberen zij mensen te overtuigen van een duurzame toekomst en de jeugd te inspireren op technisch gebied.

Vanaf het eind van het tweede kwartaal en het begin van het derde kwartaal zal het team op zoek gaan naar nieuwe teamleden om een nieuw team te vormen. Houd hiervoor de Facebook pagina van het Human Power Team in de gaten verder kun je ons altijd bereiken op info@hptdelft.nl.

Geen resultaten gevonden.
Human Power Team

10 september 2019

Studenten TU Delft en VU Amsterdam verbreken wereldsnelheidsrecord fietsen met 122,12 km/uur.

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en VU Amsterdam, heeft vanochtend 10 september (CEST) het vrouwelijke wereldsnelheidsrecord fietsen verbroken. Door met een snelheid van 122,12 km/uur te fietsen, heeft atlete Rosa Bas uit Utrecht het oude record van 121,8 km/uur verbroken. Met de zelfgemaakte aerodynamische ligfiets doen de studenten tot en met 14 september mee aan de World Human Powered Speed Challenge in de Nevadawoestijn in Amerika.

27 juli 2019

Studenten TU Delft en VU Amsterdam onthullen aerodynamische ligfiets die sneller moet gaan dan 121,8 km/uur.

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en de VU Amsterdam, heeft op zaterdag 27 juli hun nieuwste aerodynamische ligfiets onthuld bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Met deze ligfiets, genaamd de VeloX 9, wilt het team in september het wereldrecord snelfietsen van 121,8 km/uur verbreken in de Nevada woestijn in Amerika.

02 maart 2019

Studenten TU Delft en VU Amsterdam presenteren ontwerp van aerodynamische ligfiets die het wereldrecord snelfietsen moet verbreken

Het Human Power Team, een studentenproject van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft vandaag het ontwerp van hun nieuwste super aerodynamische fiets gepresenteerd: de VeloX 9. Met deze fiets zullen zij in september het wereldrecord van 121,8 km/uur aanvallen in Nevada.

16 september 2018

Studenten winnen wereldkampioenschap met hightech ligfiets

Wielrenster Lieke de Cock heeft afgelopen zondag het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door eerder in de week met 120 km/u door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.

06 augustus 2018

Studenten uit Delft en Amsterdam testen hightech ligfiets op F-16 landingsbaan

Het Human Power Team, een studentenproject van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam, heeft op zondag 5 augustus hun nieuwe aerodynamische ligfiets getest: de VeloX 8.

17 september 2017

Studenten uit Delft en Amsterdam winnen fietswedstrijd in Amerika met nieuw Nederlands snelheidsrecord

Wielrenster Aniek Rooderkerken heeft zaterdag in de Nevadawoestijn met 121,5 km/u het Nederlands snelheidsrecord fietsen voor vrouwen verbroken en wint hiermee de World Human Powered Speed Challenge, een competitie met innovatieve fietsen en topsporters uit de hele wereld. Dit deed ze in de VeloX 7 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en VU Amsterdam.

13 augustus 2017

Human Power Team sluit snelweg af voor testmoment

Het Human Power Team heeft de A270 tijdelijk afgesloten om hun fiets en atleet volledig te kunnen testen. Dit hebben ze gedaan om zich zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op de wereldrecordpoging in Amerika van 11 - 16 september.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.