Nova Electric Racing is een multidisciplinair DreamTeam bestaande uit een internationale groep studenten van de Technische Universiteit Delft en lokale hogescholen rondom Delft. Ons team zal de motorsport wereld laten zien dat hernieuwbare energie de toekomst is, zonder in te leveren op prestatie. Dit zullen wij doen door een volledig elektrische race motorfiets te ontwikkelen.

Elk jaar staat er een nieuw team studenten op om het gehele ontwerpproces te doorlopen en zich zo te ontwikkelen tot volwaardige ingenieurs. Het team zal gedurende het proces van ontwerpen en bouwen enorm veel ervaring opdoen met het praktisch toepassen van technische kennis. Hierbij wordt het probleem oplossend vermogen vergroot waarbij teamwork, planning en deskundigheid een essentiƫle rol spelen.

Geen resultaten gevonden.
Nova Electric Racing

24 maart 2019

Design Presentatie NovaBike 10

Het 10e team van Nova Electric Racing presenteerde donderdag 21 maart het nieuwe ontwerp van de NovaBike 10. Er was een goede opkomst en mensen van binnen en buiten Delft kwamen naar de faculteit Industrieel Ontwerpen om meer te leren over de nieuwe motorfiets. De veranderingen aan het ontwerp zullen er voor moeten zorgen dat de motor sneller, krachtiger en betrouwbaarder wordt dan zijn voorgangers. Dit jaar neemt het team deel aan de Open Electric Superbike Competition, dat zal worden verreden tijdens de Gamma Racing Day 2019 op het TT Circuit Assen.

09 oktober 2017

Nova Electric Racing: Europees kampioen 2017 in MotoE competitie

Het studententeam van de TU Delft heeft in het weekend van 7-8 oktober de eerste plek van het Europese elektrische kampioenschap van de MotoE behaald. De zelf ontworpen en gebouwde elektrische race motorfiets is speciaal ontwikkeld voor de races van deze unieke competitie. Na de drie race weekenden kan de eerste plek gevierd worden!

15 augustus 2017

Nova Electric Racing raceverslag: Eerste race MotoE competitie in Anglesey, Wales.

Het Nova Electric Racing team wilde de tracktijd tijdens het eerste raceweekend van de MotoE competitie op het circuit van Anglesey voornamelijk gebruiken om de motor nog wat verder te testen, maar het resultaat was veel beter dan verwacht!

11 juli 2017

Nova Electric Racing onhult NovaBike08

7 juli was het dan eindelijk zover, na een jaar lang hard werken was het tijd voor het Nova Electric Racing team om NovaBike08 te onthullen voor hun sponsoren, vrienden en familie.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.