Project MARCH is het studententeam van de TU Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een innovatief en veelzijdig exoskelet, een gemotoriseerd robotisch harnas, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarslaesie weer op te laten staan en te laten lopen. Op dit moment is de biomedische technologie omtrent exoskeletten dusdanig onderontwikkeld dat mensen met verlamde of slecht functionerende benen de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel. Project MARCH wil hier verandering in brengen!

De visie van Project MARCH is het teruggeven van volledige mobiliteit aan lichamelijk beperkten die wegens ziekte of ongeluk een verlamd onderlichaam hebben waardoor zij de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel en de ongemakken van dien. Simpele dagelijkse bezigheden, zoals boodschappen doen, traplopen of naar de wc gaan worden vaak uitdagend of zelfs onmogelijk bevonden. Door het teruggeven van volledige bewegingsvrijheid ondervindt de beperkte niet alleen de praktische voordelen van autonomie zoals zelf gaan en staan waar hij of zij maar wil. Hij of zij is ook in staat op ooghoogte met vrienden en familie te communiceren in plaats van dat er steeds maar op hem of haar ‘neergekeken’ wordt. Bovendien verbetert de gezondheid aanzienlijk. Zo neemt onder andere de kans op trombose af, worden botten sterker, gaat de darmwerking vooruit, verminderen doorligwonden, versterken de spieren en neemt de algehele conditie toe. Het afhankelijk zijn van zorgverleners en –verzekeraars neemt af. Hoewel het project nu vooral gefocust is op mensen met een dwarslaesie, kan ons project in de toekomst doorgetrokken worden naar patiënten met bijvoorbeeld MS of ALS, of naar mensen die een werkongeluk of amputatie hebben gehad.

Elk jaar strijdt het Project MARCH team in de Cybathlon. De Cybathlon is een wedstrijd voor bionische paraatleten waar commerciële en academische teams strijden met een exoskelet om zo snel mogelijk de zes onderdelen van de wedstrijd, die ontworpen zijn als imitaties van alledaagse situaties, te trotseren. Wij willen deelnemen aan deze wedstrijd en deze winnen zodat we aan heel de wereld kunnen laten zien hoeveel er al mogelijk is met exoskeletten! De Cybathlon wordt bezocht door commerciële en academische teams, professoren,media en andere interessante partijen Daarbij biedt de Cybathlon een kans voor teams en bedrijven om in contact te komen met andere commerciële en academische teams, professoren en media

Geen resultaten gevonden.
Starthandeling A6 Almere

13 augustus 2019

Studententeam TU Delft laat dwarslaesiepatiënten nu ook opzij stappen

Op 13 augustus presenteerde Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, het vierde prototype van een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie in hun werkplaats in Delft. Exoskeletten zijn robotische harnassen waardoor mensen met een dwarslaesie weer uit hun rolstoel kunnen opstaan en lopen. Nieuw in deze versie van het exoskelet is de zijwaartse beweging van de heup, waardoor zijstappen mogelijk zijn. Ook is het bij dit vierde prototype makkelijker om aanpassingen te doen aan het exoskelet om nog meer rekening te kunnen houden met de wensen van gebruikers.

24 april 2019

Studenten TUDelft presenteren nieuwste exoskelet: MARCH IV

De studenten van het Project MARCH team hebben op 24 april hun nieuwste exoskelet onthuld. De MARCH IV, hun vierde exoskelet, heeft een extra heupgewricht en variabele stapgrootte. Met hun exoskelet willen ze mensen met een dwarsleasie de kans geven om weer te lopen.

29 september 2018

Exoskelet van studenten TU Delft wint internationale Cybathlon

Zaterdag 29 september won het nieuwe exoskelet, de MARCH III, van het Delftse studententeam Project MARCH de internationale obstakelrace voor exoskeletten: de Cybathlon Experience in Düsseldorf. Teams uit verschillende landen streden tegen elkaar in deze test voor robotische harnassen ontwikkeld voor mensen met een dwarslaesie. Samen met ‘piloot’ Sjaan Quirijns, die sinds 2000 een dwarslaesie heeft, behaalde de MARCH III de snelste tijd en het hoogste aantal punten. Dankzij verbeteringen aan het pak en intensieve training van de piloot wist het team de obstakelbaan met vier verschillende obstakels in net geen 9,5 minuut succesvol af te ronden. Vooral op zelfstandig gebruik gooide het team hoge ogen.

09 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

07 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

01 september 2017

Studenten TU Delft zetten eerste stappen met nieuw exoskelet voor dwarslaesiepatiënt

Op donderdag 31 augustus heeft Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, de eerste stappen gezet met hun nieuwe exoskelet; de MARCH II.

31 augustus 2017

Onthulling MARCH II

Vandaag heeft Project MARCH na een jaar lang werken eindelijk MARCH II mogen onthullen en zijn de eerste stappen met MARCH II gezet. Was je niet bij de onthulling? Zie dan deze samenvattende video!

04 augustus 2017

Cybathlon Experience

Zoals velen al weten doet Project MARCH aan het eind van hun jaar mee aan de Cybathlon met hun nieuwe exoskelet. Alleen wat is deze wedstrijd precies, waar wordt deze gehouden en wanneer is deze?

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.