De drive achter het team met al deze verschillende disciplines is onze visie: De transitie naar een duurzame wereld versnellen. Dit willen we doen door te laten zien dat je heel veel kunt bereiken wanneer je efficiënt omgaat met duurzame energie.In de volgende video kun je meer zien over de visie van ons team:https://www.youtube.com/watch?v=N6b4Mk12zmM&t=1s 

Met het bouwen van de zonne-boot verleggen wij de grenzen van wat er mogelijk is met de huidige technieken. Dit jaar willen wij bijvoorbeeld een '2-strut steering' gaan implementeren. Hierbij wordt het mogelijk kortere bochten te nemen met een hogere snelheid.

De struts zijn de verbinding tussen de boot en de vleugels. De vleugels maken het mogelijk dat de romp bij een bepaalde snelheid opstijgt uit het water. Dit ziet er niet alleen spectaculair uit, maar verhoogt ook de efficiëntie enorm. In 2014 was ons team de eerste zonne-boot die gebruik maakte van deze techniek, met als doel zo min mogelijk weerstand te hebben en dus zo efficiënt mogelijk te varen. Sindsdien zijn wij bezig met het optimaliseren en innoveren van deze manier van varen. 

TU Delft Solar Boat Team

18 januari 2019

Het TU Delft Solar Boat Team presenteert ontwerp van de eerste Nederlandse zonneboot voor op open zee

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis neemt het TU Delft Solar Boat Team de stap om een zonneboot te ontwikkelen voor op zee. Het wordt een trimaran, een boot met drie rompen, die de oceaan volledig op zonne-energie gaat bedwingen. Dinsdagavond 15 januari presenteerde het team het nieuwe ontwerp van de boot. Met deze boot zijn ze van plan komende zomer het wereldkampioenschap voor zonneboten in Monaco te winnen én een wereldrecord te verbreken door als snelste zonneboot ter wereld Het Kanaal over te steken.

17 juli 2018

TU Delft Solar Boat Team tweede in wereldkampioenschap zonneboot-racen

Het TU Delft Solar Boat Team heeft op zaterdag 14 juli de tweede prijs van de Solar Sport One race competitie in ontvangst mogen nemen.

09 april 2018

Fietsbewegingen laten draagvleugelboten stabiel over water vliegen

Dreig je te vallen met je fiets, dan stuur je ongemerkt in de richting van de aankomende val. Dit correctie-principe is natuurkundig te verklaren; de steunpunten - je wielen- blijven namelijk in balans met het zwaartepunt.

26 januari 2018

Design presentatie TU Delft Solar Boat Team

Hierbij presenteert het TU Delft Solar Boat Team het design van de Solar Boat 2018! Het team is erg trots op het harde werk dat ze de afgelopen paar maanden hebben geleverd. Wat vinden jullie van het nieuwe design?

11 juni 2017

TU Delft Solar Boat Team derde bij Solar Sport One race

Zaterdag na de "time trial" heeft het TU Delft Solar Boat Team mee gedaan aan de sprint en het snelheidsrecord van de Solar Sport One race. In beide competities hebben zij goed gepresteerd, alhoewel zij nog niet hebben kunnen vliegen.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.