Het TU Delft Solar Boat Team ontwerpt en bouwt draagvleugelboten die puur en alleen aangedreven worden op zonne-energie. Door de draagvleugels zal de gehele romp uit het water getild worden waardoor de waterweerstand verlaagd wordt. Hierdoor kunnen de boten een hoge snelheid behalen op de energie vergelijkbaar met die van twee waterkokers..

Met deze boten zal meegedaan worden aan de tweejaarlijkse Dutch Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonneboten. De volgende editie hiervan vindt plaats in juli 2016. Ongeveer 50 teams van over de hele wereld worden verwacht mee te doen aan deze race waarvan de proloog plaats zal vinden in Amsterdam waarna in Friesland een deel van de oude Elfstedenroute gevaren zal worden.

Daarnaast zal het team ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Zonnebootracen en de Ecorace Challenge in mei, de Amsterdam Solar Boat Race in juni en de Solar1 Cup in Monaco in juli.

Het TU Delft Solar Boat Team wordt volledig gerund door studenten en verandert elk jaar van samenstelling. Elke twee jaar wordt er een volledig nieuwe boot ontworpen en gebouwd. Het jaar daarna wordt deze boot ge├╝pgrade en geoptimaliseerd, waarbij het team leert van de fouten die het jaar daarvoor gemaakt zijn. Door middel van een gestroomlijnde overgang tussen de verschillende teams blijft de kennis goed bewaard en kan er elke 2 jaar weer een meer geoptimaliseerde boot aan de start van de Dutch Solar Challenge verschijnen.

Het huidige team bestaat uit 25 studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft. Bijna de helft van deze studenten heeft zijn studie voor een jaar op pauze gezet om full time aan de solar boat te werken.

Het uiteindelijke doel van het team is het opleiden van zowel theoretisch als praktisch onderlegde ingenieurs. Daarnaast wil het team laten zien wat er allemaal mogelijk is met zonne-energie en wil het team de techniek weer een stap verder brengen door een zo innovatief mogelijke boot te ontwerpen en bouwen.

Geen resultaten gevonden.
TU Delft Solar Boat Team