Wereldwijd staat de TU Delft bekend om haar succesvolle studententeams. Deze TU Delft | Dream Teams worden volledig bestuurd door de gemotiveerde studenten zelf. Met ieder jaar een volledig nieuw internationaal en interdisciplinair team, gaan ze de strijd aan in een competitie om zo technische innovatie op de kaart te zetten die bijdraagt aan een betere toekomst. Ook zijn er een aantal studententeams die zich in kleinere groepen en voor een kortere periode bezighouden met Bijzondere Projecten. Van het team management, tot het ontwerpen en produceren van hun uitvindingen, het gebeurt allemaal in de TU Delft | Dream Hall. Want op deze plek, gelegen op de TU Delft campus, maken jonge engineers van dromen werkelijkheid. Samen met de stafleden van de TU Delft | Dream Hall vormen de TU Delft | Dream Teams en Bijzonder Projectteams de D:DREAM community, waarbij D:DREAM staat voor 'Delft: Dream Realization of Extremely Advanced Machines'. Deze website bevat alle informatie over D:DREAM, onze teams en de hal, dus kijk rond en ontdek!

Ontdek waar onze Dream Teams zich voor inzetten en hoe ze voor hun doelen strijden:

Nieuw TU Delft | Dream Team Idee binnen de maatschappelijke doelen van de TU Delft?

Nieuws


11 maart 2016

Designpresentatie RISE Delft

Op woensdagavond 9 maart is het design van het nieuwste project van RISE gepresenteerd. Tijdens de presentatie voor sponsors en familie, werden de features van de meest innovatieve eenpersoonsroeiboot ter wereld bekend gemaakt. De hydrofoils onder de boot zullen zorgen dat de romp uit het water komt waardoor er hogere snelheden behaald kunnen worden. Komende zomer zal het team met deze roeiboot de strijd aangaan met conventionele roeiboten, om het wereldrecord bij de eenpersoonsroeiboten te verbreken.

12 februari 2016

Wetenschapsprogramma Galileo

Onlangs hebben de D:DREAM Hall en de teams mee gewerkt aan de opnamen voor een nieuw wetenschappelijk programma “Galileo”. Donderdag 21 april van 19:30 – 20:30 uur zal het item over Forze te zien zijn en woensdag 4 mei het item over de algehele Dreamhal. Mis het niet op RTL5!

01 februari 2016

Team TU Delft behaalt in Texas tweede plaats in Hyperloop wedstrijd

124 teams uit 20 verschillende landen hebben dit weekend hun ontwerp voor de Hyperloop in Texas gepresenteerd tijdens het Design Weekend van de “Hyperloop Pod Competition” van SpaceX. De Hyperloop is een revolutionair concept, dat bestaat uit een buizensysteem met capsules waarin mensen met bijna de snelheid van het geluid worden vervoerd. De ontwerpen zijn op de Universiteit van Texas beoordeeld door experts van Tesla Motors, SpaceX en geassocieerde hoogleraren. Het Delftse team, dat samenwerkt met MKB Brandstof, is na het team van MIT als tweede geëindigd en is door naar de finale van de wedstrijd.

103 resultaten
/* */