Online courses

Een volledig overzicht van alle online cursussen is hier te vinden.

Industriële Biotechnologie

Deze door de industrie gesteunde cursus biedt inzichten en hulpmiddelen voor het ontwerpen van biotechnologische processen op een duurzame manier. Leer de basisprincipes van industriële biotechnologie en hoe deze toe te passen op het ontwerp van fermentatieprocessen voor de productie van brandstoffen, chemicaliën en voedingsmiddelen.

Ruim 25 medewerkers van Zymergen namen deel aan de online cursus. Stefan de Kok, directeur Fermentatie: “We kregen meer inzicht in microbiële fysiologie en fermentatietechnologie en hoe bioproductie-processen op te schalen. Deze cursus helpt ons de kwaliteit van ons R&D-werk verder te verbeteren.”

Deze cursus start op 21 oktober 2021.

Circulaire economie: een introductie

In deze cursus wordt de circulaire economie verkend: hoe bedrijven waarde kunnen creëren door producten te hergebruiken en te recyclen, hoe ontwerpers met slimme oplossingen kunnen komen, en hoe je kunt bijdragen aan de circulaire economie. Je leert op een andere manier te kijken naar het economische systeem waar je dagelijks mee te maken hebt, en daarnaar te handelen. De cursus wordt geleid door de TU Delft en is tot stand gekomen in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation en het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability.

Deze cursus start op 2 februari 2022.