Artikelen

277 resultaten

Hoe duurzaam is elektrisch verwarmen?

De gaswinning wordt afgebouwd, de vertrouwde cv-ketel moet plaatsmaken voor elektrische vormen van verwarming. Energie-epidemioloog prof.dr.…

Na Delft

Sandra Bruil heeft altijd een fascinatie voor edelsmeden gehad. Ze besloot haar master industrieel ontwerpen te combineren met een…

Battery Lab verbetert batterijen

Battery Lab verbetert batterijen

De behoefte aan betere batterijen groeit door de komst van elektrische auto’s, e-bikes en groene stroom. Het nieuwe TU Delft Battery Lab…

Zo werkt de blauwe batterij

Alles wordt elektrisch, en stroom komt steeds vaker uit variërende bronnen zoals zon en wind. Daarom is er een gigabatterij nodig om het…

Supersonisch met elektriciteit

Door Tomas van Dijk. December 2018 Thema Alles Elektrisch De Groningse aardgaskraan gaat dicht en aan de verschillende klimaattafels is de…

Waterbatterij voor de wijk

In een hoek van de Green Village staat op de campus een groene keet met daarin twintig vaten water: de pilotopstelling van Blue Battery. De…

Intussen op de campus

Een landmark, zo kun je de markante oranje-blauwe toren van Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica gerust noemen. Het 90 meter hoge pand…

Delft viert eeuw stromingsleer

Delft viert eeuw stromingsleer

Honderd jaar geleden werd professor Jan Burgers in Delft hoogleraar stromingsleer. Stromingsprofessor Jerry Westerweel blikt terug en drie…

De zaak

In 2009 wint Rinke van Remortel de ontwerpwedstrijd voor de duurzame waterfles Dopper. Zeven jaar later kan hij door zijn verdiensten hier…

’We kunnen best zonder kerncentrales’

’We kunnen best zonder kerncentrales’

Kernenergie is hot. Nadat Arjen Lubach vorige maand op tv pleitte voor kerncentrales, is ook de VVD op de nucleaire tour. Een rare…

Volledig elektrisch varen een utopie?

Volledig elektrisch varen een utopie?

Een sloep die stil en emissievrij door het water glijdt. De toekomst van elektrisch aangedreven motoren in de pleziervaart oogt rooskleurig.…

Elektrisch vliegen is voorlopig kansloos

“Amsterdam – New York elektrisch? Gaat niet gebeuren”, voorspelt professor Leo Veldhuis. Hij en onderzoeker Joris Melkert laten hun licht…

Dag wisselstroom, hallo gelijkstroom

Wisselstroom heeft zijn beste tijd gehad, menen de Delftse onderzoekers achter het project DC Distribution Smart Grids.

Hoe eng zijn zelflerende algoritmen?

Hoe eng zijn zelflerende algoritmen?

Zelflerende algoritmen bepalen zoekresultaten op internet, welke berichten van vrienden je op Facebook te zien krijgt, en op den duur…

Neurale netwerken: wie begrijpt ze nog?

Neurale netwerken: wie begrijpt ze nog?

Kunstmatige intelligentie heeft een enorme versnelling ondergaan door de toepassing van ‘diepe neurale netwerken’. Op vrijwel onnavolgbare…