Excellentie

Veel scholen hebben leerlingen die meer uitdaging zoeken omdat ze de reguliere leerstof sneller of gemakkelijker tot zich nemen. Wij zijn van mening dat iedere leerling moet kunnen excelleren in de gewenste richting, net als onze studenten in het Honours Programme Delft. Wij enthousiasmeren daarmee talenten voor wetenschap en techniek. Dit doen wij op verschillende manieren:

Junior TU Delft

Junior TU Delft is een onderwijsprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor ambitieuze leerlingen uit 5 en 6 vwo. Leerlingen volgen vijf vrijdagen een uitdagend lesprogramma op de TU Delft en gaan zelf actief aan de slag met een van de thema‚Äôs. De nadruk binnen het themablok ligt op ontwerpen, onderzoeken en verschillende technologische toepassingen.

Math Class

De Math & Masterclass is een uitdagend programma voor gemotiveerde leerlingen uit vwo 5. In dit programma wil de TU Delft deze leerlingen uitdagen, enthousiasmeren en begeleiden in het ontwikkelen van vaardigheden zoals probleemoplossend vermogen en het zelfstandig uitvoeren van onderzoek.
Scholen die deelnemen kunnen enkele leerlingen aanmelden. Docenten kunnen twee middagen zelf deelnemen aan het programma.