Voorlichting op school

De TU Delft vindt het belangrijk om leerlingen van het vwo zo goed mogelijk te informeren over de studiemogelijkheden, de toekomstmogelijkheden en over het studentenleven in de stad. Daarom geven we regelmatig presentaties op scholen door heel Nederland. Afhankelijk van de klas en het doel van de activiteit wordt het type voorlichting met de school afgestemd. Hierbij kan de school kiezen uit de volgende opties:

  • Algemene presentatie
    Een (student-) voorlichter vertelt aan de hand van een presentatie over alle opleidingen van de TU Delft, het studeren aan de universiteit en het studentenleven. Ook wordt in deze presentatie aandacht besteed aan de toekomstmogelijkheden en maatschappelijk relevantie van de opleidingen. Er zijn diverse presentaties beschikbaar voor leerlingen van 3 tot en met 6 vwo.
  • Opleidingspresentatie
    Een docent of student van de opleiding vertelt over een specifieke bacheloropleiding. Omdat er slechts één opleiding wordt behandeld, wordt er diep ingegaan op de inhoud, de onderwijsmethode en de toekomstmogelijkheden van de opleiding. Deze presentatie is gericht op leerlingen uit 5 en 6 vwo en zal alleen worden gegeven bij een minimaal aan belangstellenden van tien.
  • Informatiemarkt
    Een docent of student kan tijdens een informeel gesprek met de leerlingen vragen beantwoorden over de opleidingen en studeren in Delft. Daarnaast kunnen leerlingen hun licht opsteken over andere zaken die van belang zijn als je gaat studeren zoals wonen, sporten en het studentenleven. Deze voorlichting is geschikt voor leerlingen van 3 tot en met 6 vwo

Heeft u interesse in een scholenpresentatie of wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met Marianne Lander-Brakel

Marianne Lander-Brakel: coordinator scholenvoorlichting & workshops vwo