News and Events

49 resultaten

07 juni 2019

Defossilisering van de chemische industrie: van molecuul tot grootschalige systeemintegratie

13 mei 2019

World's fastest hydrogen sensor could pave the way for clean energy

A consortium of researchers lead by Prof Langhammer at Chalmers University of Technology in collaboration with the group of Bernard Dam (TU Delft/e-Refinery) present the first hydrogen sensor in the world to meet the strict future performance targets for application in hydrogen-powered vehicles.

26 april 2019

Koninklijke Onderscheidingen voor drie hoogleraren TU Delft

De Delftse hoogleraren Jan Dirk Jansen, Lucas van Vliet en Miro Zeman ontvangen dit jaar een Koninklijke Onderscheiding.

18 april 2019

Ruim 1 miljoen voor onderzoek naar belletjes onder stroom

NWO kent de TA (Technology Area) beurs van ruim 1 miljoen euro toe aan een team onderzoekers om de vorming van waterstofbelletjes, het transport van chemische stoffen nabij de belletjes, de elektrodes en de interactie tussen belletjes te onderzoeken. Grootschalige productie van waterstof is mogelijk door water d.m.v. elektrolyse te splitsen in waterstof en zuurstof. Er is echter nog onvoldoende begrip van de stromings- en transportverschijnselen nabij elektrodes, in het bijzonder rondom de gevormde waterstofbelletjes. Een beter begrip kan helpen om de efficiëntie te verhogen.

10 april 2019

TU Delft publiceert visie op Climate Action

Het klimaat verandert en met dat gegeven moeten we iets doen. Wat de TU wil bijdragen staat in een stuk dat de universiteit vandaag online heeft gezet.

12 maart 2019

TU Delft, Shell en overheid investeren 5 miljoen euro in duurzame doorbraak voor chemie

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.

12 maart 2019

08 januari 2019

Theme of the Dies Natalis celebration 2019 is Climate Action

In our future energy system, electricity derived from solar panels and wind turbines, and heat derived from geothermal wells, heat pumps, solar collectors and urban surfaces will constitute cheap and abundant sources of carbon-free energy for our built environment and for our industries.

11 december 2018

Gasturbines: onmisbaar voor transitie naar hernieuwbare energiebronnen

Gasturbines staan vooral bekend als de straalmotoren die vliegtuigen voortstuwen, maar ze zijn ook de werkpaarden van grote energiecentrales.

11 december 2018

Renewable Energy Systems - The Next Step Forward

Replacing large coal and nuclear power plants with renewable resources, especially wind and solar energy implicitly emphasised an increased use of ICT to control, monitor and protect future power systems; the final goal being to provide cheap and clean energy through a power system that operates with high levels of reliability and security of supply. This is reflected in what has become a generally accepted definition of a smart grid.