Vacature Projectmanager Robotics (Horti/Agri)

News - 15 December 2022 - AgTech

Functieomschrijving

Het TU Delft AgTech Institute is samen met RoboHouse opzoek naar een gedreven en ervaren Projectmanager met een bovengemiddelde interesse voor het realiseren van robotica en AI innovaties met de agrarische sector. Je wordt onder andere verantwoordelijk voor het realiseren van een belangrijk project, een innovatie, validatie en demonstratie omgeving voor agri-tech innovaties. Door innovatieve robotica oplossingen, artificiële intelligentie en sensoren dragen wij bij aan de toekomst van werk in het agrarische domein. Naast het realiseren van de omgeving ben je verantwoordelijk voor de onderzoeks- en innovatieprojecten die hierin gaan plaatsvinden. De partners waarmee je samenwerkt zijn wetenschappers binnen (en buiten) de TU Delft, agrarische bedrijven en brancheorganisaties.

Daarnaast begeleid je AI, robotica, sensortechnologie projectvoorstellen bijvoorbeeld via NWO of Topsectoren. Dit houdt in dat je afstemt met interne en externa partners over samenwerken in onderzoek. Dit doe je samen met een team, oa business developers, onderzoekers en student assistenten. Het werk varieert van het organiseren van congressen, competities om publiek private samenwerkingen te initiëren, maar ook afstemmen met faculteiten en onderzoekers over ieders rol in het voorstel en het uiteindelijke project. Geduld, stakeholder management en ambitie om gezamenlijk te werken aan maatschappelijk belangrijke thema’s drijft jou hierin.

Je hebt de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het managen en realiseren van projecten met uiteenlopende stakeholders. Daarnaast wil je verdiepen in kennis van de technische ontwikkelingen binnen de  agrarische sector, zowel in de glastuinbouw als open teelt. Voor je volgende stap ben je opzoek naar een zelfstandige baan met ruimte voor je eigen ideeën en een inspirerende innovatieve omgeving. Als projectmanager in ons team ben je verantwoordelijk voor de realisatie van een agri-tech innovatie, validatie en demonstratie omgeving, in eerste instantie binnen RoboHouse. Daarnaast fungeer jij als verantwoordelijk aanspreekpunt voor alle belanghebbenden en stem je taken en deadlines met iedereen af. Je krijgt energie van nieuwe uitdagingen en zet dat om in het realiseren van duurzame resultaten met publieke en private partijen. Dankzij jouw enthousiasme, is iedereen in het project gemotiveerd en weet waar hij/zij aan toe is. De resultaten: impact op de toekomst van werk in de agrarische sector en betekenisvolle agri-robotica innovaties die in een co-creatie omgeving worden ontwikkeld, getest en gevalideerd.

Hier ga je werken

Jij treedt in dienst bij het TU Delft Innovation & Impact Centre (I&IC) en gaat van daar uit aan de slag voor het TU Delft AgTech Institute en RoboHouse. Het I&IC is verantwoordelijk voor beleid en ondersteuning rondom de derde kerntaak van de universiteit (naast onderzoek en onderwijs): valorisatie. Het Innovation & Impact Centre ondersteunt bij het opzetten van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen om gezamenlijk aan maatschappelijke vraagstukken te werken en kennis door te geven aan de maatschappij.

Vanuit het I&IC wordt je ingezet binnen het TU Delft AgTech Institute en RoboHouse. RoboHouse is een engineering community op de TU Delft campus. Het is de plek waar wetenschappers, bedrijven, startups en studenten samen robotica innovaties voor de maatschappij realiseren. Je komt terecht in een ambitieus en gezellig team, daarbij zijn we gedreven om impact te maken. De sfeer is informeel, waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen initiatieven. 

Functie-eisen

Wij hebben jou nodig

Want jij bent…

  • energiek én gestructureerd;
  • een aanpakker met visie.

Daarnaast beschik je over…

  • ervaring met het managen van publiek/private projecten;
  • wo-niveau (wo-opleiding of hbo+ met ervaring in het academische veld);
  • affiniteit met de agrarische sector;
  • minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;
  • Kennis van projectmanagement methodieken zoals agile, scrum, prince2 is een pré.

En ben je vaardig in…

  • communicatie: dit project is een complex geheel van stakeholders waarbij je iedereen geïnformeerd en betrokken dient te houden;
  • het onderhouden van relaties met personen van verschillende organisaties met andere belangen, opleiding, achtergrond e.d.;
  • het proactief op zoek gaan naar belemmeringen en/of conflictsituaties en deze gericht oplossen;
  • planning: effectief omgaan met beschikbare capaciteit van het lab, ondersteuning van resources, testcapaciteit van eindgebruikers, e.d. 

Zie voor meer informatie en de volledige vacaturetekst: Projectmanager Robotics (Horti/Agri)