Electrosorption to enhance adsorption of melamine and cyanuric acid using activated carbon cloth electrodes

Luuk Knijnenburg, Xiamen China

Deze zomer heb ik de geweldige mogelijkheid gekregen van Luuk Rietveld om mijn Bachelor Eindwerk te doen in China. Luuk Rietveld was dit jaar in contact gekomen met the Institute of Urban Environment (IUE) of Chinese Academy of Sciences en kreeg na wat mailcontact te horen dat het mogelijk was voor mij om daar aan een opdracht te werken.

In de aanloop naar mijn vertrek toe had ik veel contact met de betreffende professor in China om mijn project op te starten. Eenmaal in China aangekomen werd ik geweldig ontvangen. Ik kreeg een eigen kamer op de campus en begon de eerste dag gelijk aan het project.

Het contact met mijn begeleider daar in China verliep goed, ondanks het feit dat er soms een kleine taalbarrière was. Ik kwam er al gauw achter dat de mensen in China lange dagen maken. Dit zorgde er voor dat ikzelf doordeweeks ook van 9 tot 6 in het lab te vinden was om in de korte tijd die ik had zoveel mogelijk data te verzamelen. Door de tijdsdruk had ik een extra proefopstelling laten maken. Bij het aansluiten van deze opstelling kwam ik, door wat initieel een fout was, tot een ontdekking, wat uiteindelijk mijn onderzoek voor een groot deel heeft beïnvloed. Het was een toffe ervaring om in de praktijk tot nieuwe inzichten te komen waarmee het hele project een nieuwe draai kreeg.

Natuurlijk was het een hele ervaring op zich om vijf weken in China aan een opdracht te werken. De cultuur is daar compleet anders. Alles in de stad is in het Chinees, wat het uitdagend maakt om je weg te vinden. Gelukkig waren de mensen daar ontzettend vriendelijk en werd ik overal mee op sleeptouw genomen. In de weekenden heb ik een aantal mooie uitstapjes kunnen maken en doordeweeks werd ik ’s avonds vaak mee uit genomen om de meest bizarre dingen te eten. Ik heb er mooie herinneringen aan over gehouden en heb nog steeds regelmatig contact met de mensen van de universiteit daar. Ik ben dankbaar voor de begeleiding die ik heb gekregen en voor de inspanning die voor mij is geleverd.

/* */