Biografie Marc van Eekeren

Marc van Eekeren (28-07-1957– 03-05-2013)

Marc van Eekeren was een professional met water in de genen. Hij stond voor samenwerking binnen de keten. Hij triggerde de watersector om niet alleen bezig te zijn met de korte termijn, maar visionair te zijn om klaar te zijn voor de toekomst en tegelijkertijd een belangrijke rol te kunnen spelen op wereldniveau.

Hij had oog voor nieuw talent. Met zijn initiatief “de kartonnen doos” bracht hij jonge professionals samen om nieuwe ideeën te genereren en hen tegelijkertijd op te leiden.

Marc stond voor de internationalisatie van de Nederlandse waterwereld. Vanuit verschillende functies binnen Rossmark, Kiwa / KWR Watercycle Research Institute, Optiqua en Royal HaskoningDHV was hij bezig om de Nederlands georiënteerde watersector te laten inspireren en verrijken door internationale ervaringen. En niet zonder resultaat. Uit respect voor zijn activiteiten en op grond van de kennis en ervaring die hij had is hij benoemd tot visiting professor at Tongji University.

Via het Marc van Eekeren Reisfonds wordt aan zijn drive en passie een vervolg gegeven, in de hoop en verwachting dat jong talent dezelfde bevlieging met water gaat krijgen als dat hij heeft gehad.