Request and procedure companies

Water zal de komende decennia mondiaal één van de belangrijkste thema’s worden. De uitdagingen op politiek, maatschappelijk en technisch vlak zijn enorm. Om hier vanuit Nederland een invulling aan te kunnen geven heeft Nederland toptalent nodig. Top talent voor de waterbedrijven, de ingenieursbureaus (internationaal en nationaal), de overheid en de private sector (kleine en grote bedrijven (denk aan o.a. Shell).

Met het Marc van Eekeren reisfonds willen wij Top Talent uit de bachelor fase van de TU Delft opleiding Civiele Techniek een programma aanbieden waarmee de reden waarom je Civiele techniek studeert direct op z’n plaats valt. De student krijgt de mogelijkheid om in contact te komen met de  sector waardoor ze alvast kunnen bouwen aan hun eigen netwerk. Hiernaast krijgen ze de kans om  extra kennis en vaardigheden op te doen. Als organisatie heeft u al in een vroeg stadium de mogelijkheid om met potentiele werknemers kennis te maken.

Aanmelden als bedrijf

Een bedrijf dat meedoet met het Marc van Eekeren fonds kan:

  • Een financiële bijdrage geven aan het fonds en zodoende een excellente BSc student de mogelijkheid te geven om stage te lopen die hij of zij zelf organiseert in het buitenland
  • Een buitenlandstage aanbieden aan excellente BSc studenten binnen een project van het bedrijf
  • Andere activiteiten organiseren die excellente BSc studenten van de TU Delft motiveert om de water sector in te gaan

Het totale programma leidt tot een win-win effect voor zowel de studenten als de participerende organisaties/bedrijven. De organisaties/bedrijven kunnen in een vroeg stadium top-talent scouten. De organisaties/bedrijven kunnen daarmee een relatie opbouwen en de student motiveren/stimuleren om na de masterfase bij hen te komen werken. 

Contact/aanmelden bedrijf

Prof.dr.ir. Luuk Rietveld