Prof.mr.dr. E.M. (Evelien) Bruggeman

Prof.mr.dr. E.M. (Evelien) Bruggeman

Profile

Met ingang van augustus 2020 is Evelien Bruggeman voor twee dagen in de week verbonden aan de Technische Universiteit Delft als hoogleraar Bouwrecht aan de Faculteit Bouwkunde. 

Evelien studeerde Civiel Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Van 2003 tot 2008 was Evelien werkzaam bij het Instituut voor Bouwrecht waar zij onder andere aan haar proefschrift ‘De koop-/aannemingsovereenkomst in breed perspectief’ werkteIn januari 2010 promoveerde Evelien aan de TU Delft. 

Vanaf september 2008 - 2016 is Evelien werkzaam geweest bij het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad der Nederlanden (Sectie Civiel). Sinds September 2016 is zij weer verbonden aan het Instituut voor Bouwrecht als senior juridisch medewerker privaatrecht, waarna Evelien per Januari 2020 directeur van het Instituut voor Bouwrecht is geworden 

Evelien houdt zich sinds enige jaren bezig met een onderzoek naar de invloed van nieuwe (bouw)technieken op het bouwcontractenrecht, in het bijzonder de juridische aspecten van werken met digitalisering en data en met name Building Information Modelling (BIM). Evelien geeft al bijna twintig jaar cursussen en lezingen voor juristen en niet-juristen o.a. op het gebied van bouwcontractenrecht, aanneming van werk, de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen, juridische aspecten van constructieve veiligheid en de juridische aspecten van Building Information Modelling (BIM). 

Evelien is vaste medewerker van het Tijdschrift voor Consumentenrecht, lid van de redactie van het Tijdschrift voor Bouwrecht (TBR) en heeft publicaties op haar naam staan over o.a. het bouwcontractenrecht in brede zin, de koop-/aannemingsovereenkomst, de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen, constructieve veiligheid en de juridische aspecten van werken met BIM en data en digitalisering in de bouw.

Evelien is actief lid van de groep law@BIM, een internationaal netwerk van juristen dat zich bezighoudt met de juridische aspecten van werken met BIM o.a. op de bijeenkomsten van BuildingSMART. Daarnaast is Evelien General Secretary van de European Society of Construction Law

Read more

/* */