Faculty of Technology, Policy and Management

TBM in the media


16 April 2018

Pieter van Gelder in Beveiliging over risico's van de connected car

Mobiliteit is onlosmakelijk verbonden met de huidige maatschappij. Mensen reizen sneller, verder en vaker. De auto is niet alleen een vervoersmiddel, maar dient ook in allerhande comfort te voorzien. Denk aan navigatie, handsfree bellen en parkeerondersteuning. En ook een verbinding met internet wordt steeds meer regel dan uitzondering. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de veiligheid van de bestuurder? Pieter van Gelder is een van de auteurs van het artikel.

16 April 2018

Pieter van Gelder op industrielinqs.nl over verouderde industriële installaties

De brand bij ExxonMobil en de brand en lekkage bij Shell Pernis in de Rotterdamse haven deden de gemoederen de afgelopen maanden hoog oplopen. De Rotterdamse gemeenteraad maakt zich na de incidenten zorgen over de hoge leeftijd van de raffinaderijen en drong aan op tijdige vervanging van installaties. De Raad is niet de enige met zorgen over de leeftijd van assets in de industrie. Recent heeft de Inspectie SZW aangegeven dat de risico’s rondom ageing door sommige bedrijven wordt onderschat. Pieter van Gelder, hoogleraar veiligheidskunde aan de TU Delft, denkt dat de Inspectie dit terecht concludeert.

02 April 2018

Aad Correljé op NPO radio 1 journaal over de prijs van olie

De prijs van een ruw vat olie was afgelopen zomer rond de 50 dollar nu rond de 70 dollar. Aad Correljé legt uit waardoor de stijging wordt veroorzaakt. Het interview start op 0:34:15

Projects