Technology Based Entrepreneurship

Deze minor bereidt je voor op ondernemerschap in de breedste zin van het woord. Ondernemerschap wordt daarbij opgevat als het ondernemend handelen en opzetten van nieuwe business binnen bestaande organisaties en het zelf starten van een eigen onderneming. 

De minor Technology-Based Entrepreneurship biedt een basis voor studenten die graag hun technische kennis en vaardigheden willen aanvullen met ondernemerschap kennis en vaardigheden om zo nieuwe kansen in de markt te creëren en op te pakken. De minor wordt aangeboden door het Delft Centre for Entrepreneurship (DCE) en docenten van de faculteiten TBM en IO. Door middel van een integrale case study worden de kennis en de vaardigheden toegepast in een project waarbij  een idee, een markt en een technologie tot een levensvatbare startup worden samengebracht.

Wat leer je

Na het volgen van de minor ben je in staat om markten te analyseren en technologische ontwikkelingen in te schatten, analyses van startende organisaties te maken en op basis hiervan (technische) kansen in de markt te herkennen. Deze kennis, gecombineerd met je kennis uit je technische discipline, maken je een interessante kandidaat om bij bestaande organisaties radicale innovatie projecten te trekken of om een eigen onderneming te starten.

Voor wie

Deze minor is toegankelijk voor TU Delft studenten, alsook studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Leiden Universiteit. Meer informatie over inschrijven als (externe) student voor deze minor vind je hier.

De inhoud van deze minor

De vakken die behoren tot deze minor hebben tot doel om een algemene en solide inleiding te verschaffen in de specifieke aspecten van op technologie gebaseerd ondernemerschap. Ieder vak belicht een of meerdere aspecten van ‘technopreneurship’. Het vakkenpakket dekt de belangrijkste aspecten van het ondernemerschap. Er wordt geput uit het TU-brede aanbod van ondernemerschaps-georiënteerde vakken: fundamenten van ondernemerschap, productontwerp, organisatiekunde, financiële aspecten van startups en business-to-businessmarketing.

Meer informatie

Secretariaat

Minor code:MOT-MI-088
Taal:Nederlands
Bijdragende faculteiten:IO, TBM
Toegang:Alle, een selectieprocedure kan tot de mogelijkheden behoren
Maximaal aantal deelnemers:100
/* */